Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

«Συνεχίζουμε τον αγώνα»

"Δεν ξεχνάμε!!! Συνεχίζουμε τον αγώνα, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Για την κοινωνία των προσδοκιών, των ονείρων και των αγώνων μας» διακηρύσσει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 49 χρόνων από την κήρυξη της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι οι αιτίες του πραξικοπήματος βρίσκονται στις αντιθέσεις ανάμεσα σε τμήματα της άρχουσας τάξης, που είχαν την αντανάκλασή τους στις πολιτικές δυνάμεις της εποχής, αλλά και για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο ΣΦΕΑ κάνει εκτενή αναφορά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε με την επιβολή της δικτατορίας, στις διώξεις και τους εκτοπισμούς, στους νεκρούς του αγώνα εναντίον της. Ιδιαίτερα στέκεται στις κορυφαίες στιγμές του αντιδικτατορικού αγώνα.
«49 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο λαός μας συνεχίζει να αγωνίζεται (...) ενάντια στη βία του κεφαλαίου, την καταστολή, το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων... Οι πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από την κατάσταση που δημιούργησαν στις χώρες τους με τις επεμβάσεις τους οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ...», σημειώνεται.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, καταδικάζεται η Χρυσή Αυγή και ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία που σκορπίζει, ενώ καλείται το οργανωμένο κίνημα να την αντιμετωπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: