Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους εκπαιδευτικούς

Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο των Α’, Γ’, Δ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητείται η περίοδος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών να αναγνωριστεί ως πραγματική προϋπηρεσία και να προσμετρείται μισθολογικά.




Αθήνα 13/4/2016

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ - Θ
Η περίοδος των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα να προσμετρήσει μισθολογικά!
Θεσσαλονίκη 29/3/2016
Τα Δ.Σ. της Γ, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. που έγιναν μετά από συνάντηση με συναδέλφους που ήταν σε διαθεσιμότητα, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας Δ/σεις Β/θμιας Εκπ/σης του νομού Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31/3, στις 2.30 μ.μ. στη Δ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 1/4 στις 2.30 μ.μ. στη Δ/ση Ανατολικής Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουμε η περίοδος των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα να προσμετρηθεί στην κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. που κατατάσσονται όλοι οι εκπαιδευτική με βάση την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
Στη συνάντηση με τις ΕΛΜΕ οι πρώην σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί εκφράσανε τις έντονες ανησυχίες τους γιατί θεωρούν ότι η ηθική δικαίωση τους με τη ψήφιση του άρθρου 39 του Νόμου 4369/2016, ο οποίος προβλέπει ότι ο χρόνος της διαθεσιμότητας που υπήρξε χωρίς υπαιτιότητα του υπαλλήλου, έπρεπε να αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία και να συνυπολογίζεται στη μισθολογική εξέλιξη.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας από τις 27/2/2016 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. 33/τ.Α’/27-2-2016 ο Νόμος 4369/2016 δεν έχουν δώσει εντολή στις Διευθύνσεις Β/θμιας να προχωρήσουν στην αναγνώριση του χρόνου διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας και να επανακατατάξουν τους εκπαιδευτικούς σε νέο Μ.Κ. Αντίθετα, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην υποβολή ερωτήματος σχετικά με την κατάταξη των πρώην διαθεσίμων εκπαιδευτικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Άλλη μια εξέλιξη αυξάνει τις ανησυχίες μας.
Ακόμη τα έντυπα κατάταξης των εκπαιδευτικών που φτάνουν αυτές τις ημέρες στα σχολεία και χρειάζονται την υπογραφή των συναδέλφων για την ακρίβεια των στοιχείων προϋπηρεσίας και ΜΚ συμπεριλαμβανομένων, στους πρώην διαθέσιμους συναδέλφους δεν έχει υπολογιστεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας ως προϋπηρεσία, κατά παράβαση του άρθ. 39 του Ν. 4369/2016, ΦΕΚ 33/τ.Α΄/27-2-2016, με αποτέλεσμα η κατάταξη τους να γίνεται σε κατώτερο ΜΚ. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους οι Δ/σεις Β/θμιας δεν τηρούν το νόμο, όταν σε Αθήνα και Πειραιά η κατάταξη των πρώην διαθεσίμων έγινε κανονικά, σύμφωνα με το νέο νόμο.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ από κοινού με τους συναδέλφους εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αφού δεν αντιλαμβανόμαστε ποιός ή τι το εμποδίζει να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο του κράτους. Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουμε καλούμε τους πρώην σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να απαιτήσει η περίοδος των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα να προσμέτρηση μισθολογικά
 ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ Μ.Κ., ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
 Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: