Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η κυβέρνηση της ΝΔ «θα είναι 100% αφοσιωμένη» στις αναδιαρθρώσεις που θέλει το κεφάλαιο

Την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που θα προασπίσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, αγνοώντας το «πολιτικό κόστος», προτάσσει προς το κεφάλαιο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνειδητά καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, γιατί «διαπραγματευόταν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης». Επιπλέον, ανέφερε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας από τώρα μέτρα για το 2019 και το 2020, «φέρνει από το παράθυρο» το τέταρτο μνημόνιο.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, «ο κ. Τσίπρας θα φέρει το βάρος μόνος του, θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη». Ωστόσο, διαβεβαίωσε τους εταίρους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν. «Εγώ δεν είμαι αυτός που θα στέλνω επιστολές να λέω ότι δεν θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», είπε, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διεκδικήσει περισσότερο «δημοσιονομικό χώρο» και μικρότερα πλεονάσματα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο από την κρίση γι’ αυτό ζητάω εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά, αν και αποσύνδεσε το αίτημα για πρόωρες εκλογές από τη δεύτερη αξιολόγηση, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ είχε ζητήσει να κλείσει η αξιολόγηση εδώ και ένα χρόνο.
Για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα μειώσει τη φορολογία του κεφαλαίου και τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει όλες εκείνες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την προσέλκυση επενδύσεων. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αποφασισμένη κυβέρνηση που θα πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που θα παραγνωρίσει το πολιτικό κόστος και θα διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά της», ανέφερε.
Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, λέγοντας πως «το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι νερόβραστη κυβέρνηση, με εσωτερικές αντιπαραθέσεις». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει η ΝΔ «θα είναι 100% αφοσιωμένη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: