Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές από 151 δημοτικά σχολεία της ΠΕ Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε εξαγγείλει πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές από 151 δημοτικά σχολεία των Δήμων Αμπελοκήπων, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά της ΠΕ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα ήταν να ξεκινήσει το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου 2017.
Στην πραγματικότητα όμως ξεκίνησε μόλις στις 27 Μάρτη και διανεμήθηκαν σχολικά γεύματα μόνο για 381 μαθητές, σε 4 δημοτικά σχολεία και σε 2 Δήμους.
Να σημειώσουμε επίσης ότι δύο μήνες μετά την εξαγγελία, στις 12 Φεβρουαρίου 2017, με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή ώστε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων να εκτελεστεί με απευθείας ανάθεση, με πρόσκληση ενδιαφέροντος, έγινε μείωση του αριθμού των μαθητών που θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα από 30.000 περιορίζονταν μόνο στους 10.000.  
Την ώρα που επτακόσιες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται, φορείς και μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού διαρκώς μεγεθύνεται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·       Να υλοποιηθεί άμεσα το εξαγγελθέν πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές στους προαναφερθέντες Δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης.
·       Να αντιμετωπιστεί άμεσα και με κρατική ευθύνη συνολικά το πρόβλημα του υποσιτισμού που συνδέεται άρρηκτα με την υγιή σωματική ανάπτυξη των παιδιών.



 Οι βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: