Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κλείνουν ένα ακόμα ίδρυμα για βαριά ανάπηρα παιδιά, το ίδρυμα χρονίων παθήσεων Σκαραμαγκά.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ. 2105221411, email : info@goneisamea.greskamea@otenet.grwww.goneiasmea.grwww.eskamea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Τρίτη 21 του Μάρτη στις 12.00μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29.



Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής επιμένουν στην απόφασή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος χρονίων παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά με πρόσχημα το απαξιωμένο των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις βεβαίως έχουν σοβαρά προβλήματα αλλά η αιτία είναι η εγκατάλειψή τους από τη διοίκηση και την κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης. Οι ελλείψεις δε σε προσωπικό είναι τραγικές, εκθέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.  
Η κυβέρνηση και η διοίκηση ισχυρίζονται απέναντι στους γονείς ότι θα μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Λοιμωδών, που θα εξασφαλίσει, λέει, καλύτερες συνθήκες. Αφού όμως υπάρχει χώρος για μεταφορά των παιδιών του Σκαραμαγκά στο Λοιμωδών γιατί δεν αξιοποιείται για περίθαλψη βαριά αναπήρων που αδυνατούν οι οικογένειές τους να τους στηρίζουν και είναι σε άθλια κατάσταση, κλεισμένοι στα σπίτια τους; Γιατί δε δίνουν τις ανάλογες πιστώσεις για την αναβάθμιση των υποδομών που θα επιτρέψει και την αύξηση των περιθαλπόμενων στο ίδιο το ίδρυμα του Σκαραμαγκά και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και εργασίας των εργαζόμενων;
Κυβέρνηση και διοίκηση με την κάλυψη και των κρατικοδίαιτων ηγεσιών της ΕΣΑΜΕΑ – ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που εκπροσωπούνται στη διοίκηση του ιδρύματος συνειδητά εξαπατούν. Χρησιμοποιούν τα διάφορα ιδεολογήματα περί αποασυλοποίησης και αποϊδρυματισμού για να συγκαλύψουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του 3ου μνημονίου για δραστική συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και κοινωνικών υπηρεσιών, για μείωση κατά 50%, ως ορίζει το 3ο μνημόνιο, για την πρόνοια, από 1δις 800εκ. σε 900εκ. ευρώ, φορτώνοντας το κόστος της στήριξης του αναπήρου στην ίδια την οικογένεια, εξαναγκάζοντάς την να πάει πελάτης στις επιχειρήσεις του χώρου.  
Ο Ενιαίος και η ΣΕΑΑΝ στηρίζουν την απόφαση των γονιών και κηδεμόνων των παιδιών του Σκαραμαγκά ενάντια στο κλείσιμο μιας ακόμα υποδομής για βαριά ανάπηρα παιδιά. Καλούμε τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τρίτης να πούμε τέρμα στη βαρβαρότητα.
  

Υ.Γ. Κακές γλώσσες λένε ότι το κλείσιμο του ιδρύματος έχει μεγάλη ουρά. Πρώτον, το ίδρυμα είναι στη λεωφόρο Σχιστού, μια ευρύτερη περιοχή που τη ρέγονται μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεύτερον, η μεταφορά των παιδιών σε χώρους του παλιού Λοιμωδών χρησιμοποιείται και σα μέσο για να μηδενιστεί κάθε πιθανότητα να ξαναανοίξουν τα τμήματα του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, πρώην Λοιμωδών, που έχουν κλείσει, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής.
Η προπαγάνδα της κυβέρνησης όπου παίρνει άριστα, είναι να ντύνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα με προοδευτικό μανδύα. Όμως πλέον ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι, έχει πείρα. Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.


Αγωνιστικά διεκδικούμε :

-       Να μην κλείσει το ίδρυμα Σκαραμαγκά.
-       Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής για να μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ιδρύματα, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και των παιδιών του κέντρου αλλά και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.
-       Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.
-       Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, που με την ανάλογη στελέχωση να μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στην περίθαλψη βαριά αναπήρων και οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.     
-        

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: