Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

              Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου» αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εντάχτηκε σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα η αναστύλωση και εκσυγχρονισμός της κατοικίας Στέφανου Κότσιανου, με συνολικό προϋπολογισμό 2.343.215 ευρώ.


              Το ευχάριστο αυτό γεγονός είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δήμου Πολυγύρου και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αστέριου Ζωγράφου, προς τον οποίο ο Σύλλογός μας εκφράζει συγχαρητήρια και ευχαριστίες. Παράλληλα ευχαριστούμε και όσες δημοτικές υπηρεσίες ή φυσικά πρόσωπα συνέβαλαν ώστε ο φάκελος του έργου αυτού να προωθηθεί πλήρης από κάθε άποψη και να εγκριθεί.
              Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως τους πολυετείς αγώνες του Δήμου Πολυγύρου –όσων Δημάρχων συνέβαλαν θετικά στην υπόθεση «Διαθήκης Στέφανου Κότσιανου», - αλλά και του δικού μας Συλλόγου, που παρακολουθεί πάντα, έστω και αθόρυβα, με γκρίνιες αλλά και με υποδείξεις, την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν τη σοβαρή για τον τόπο μας αυτή υπόθεση.
              Πιστεύουμε ότι δικαιώνεται σε μεγάλο βαθμό το όραμα του αείμνηστου συμπολίτη μας, έστω και 28 χρόνια από τον θάνατό του. Μάλιστα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνά το όραμα του Στέφανου Κότσιανου, γιατί το έργο αφορά, όχι μόνο την προσωπική κατοικία του Στ. Κότσιανου, αλλά ολόκληρη την πατρική κατοικία Κότσιανου, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει προβεί στην αγορά, επί δημαρχίας Αστ. Ζωγράφου επίσης, και του τμήματος που ανήκε στους κληρονόμους της αδελφής του Θέκλας Κότσιανου -Ζαχαρία, πράγμα όχι ιδιαίτερα γνωστό. Έτσι, σύντομα ελπίζουμε, ένα εξαίρετο κτίσμα του τέλους του 19ου αιώνα, στο πιο καίριο σημείο του Πολυγύρου, μαζί με τα διάφορα κτίσματα και παραρτήματα, θα δοθεί στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.
              Και πάλι συγχαρητήρια στον Δήμο μας και προσωπικά στον κ. Δήμαρχο.

    Πολύγυρος 28 Μαρτίου 2017
                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
                                          Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας


                                        Γ. ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ                  Ι. ΚΑΝΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: