Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νέοι ....σωτήρες εν όψει

Νέο πολιτικό σχήμα από Τσιτουρίδη - Τσιαρτσιώνη
Σε ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού προχώρησαν οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης, προσθέτοντας ένα ακόμα «πιόνι» στη «σκακιέρα» του αστικού πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε φάση αναμόρφωσης, αναζητώντας τρόπους θωράκισής του ώστε από καλύτερη θέση να προασπίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας.
Προχτές, το σχήμα με το όνομα «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» παρουσίασε την ιδρυτική του διακήρυξη, σε ημερομηνία που παραπέμπει στις 7 Μάρτη 2004, όταν η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές, με δημοσιεύματα να συνδέουν την πρωτοβουλία με τις διεργασίες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σενάρια που τροφοδοτούνται και απ' το γεγονός ότι και οι δύο ήταν εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κ. Καραμανλή και ανήκαν στην πρώτη ομάδα βουλευτών (οι επονομαζόμενοι «λοχαγοί» της ΝΔ) που κινήθηκαν - με πρωτοβουλία του Γ. Βαρβιτσιώτη - ώστε να φέρουν τον Καραμανλή στην ηγεσία, απέναντι τότε στον Μιλτιάδη Εβερτ.
Οι ιδρυτές του σχήματος αναφέρουν ως στόχο «την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας», προσθέτοντας ότι θα λειτουργήσουν «χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: