Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγος σεβασμός στο περιβάλλον δεν βλάπτει

Είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ "περί τα τοιαύτα", αλλά "θέλσει η άγιος ν΄αγιάσ΄ μα δεν τον άφκαν οι διαβόλ΄"

Πρέπει να περπατήσει κανείς με τα πόδια στους διάφορους δρόμους της Γαλάτιστας για να διαπιστώσει κανείς το τι σκουπίδια πετάμε ένθεν κακείθεν στους δρόμους.

Και είναι απορίας άξιον πως κανείς από τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ  δεν έχει δει την καταστροφή που γίνετε για να πάρουν μέτρα μια και εμείς οι "κοινοί θνητοί"δεν νιαζόματε για το περιβάλλον και έχουμε κάνει κάποια ρέματα, όπως λέγανε οι παλιοί "ΠΡΑΤΣΙΟΛΑ ΛΑΚΟ".


Να μερικές φωτογραφίες από τον χθεσινό μου περπάτημα σε μέρος του παράδρομου. Και καλό είναι τα δυο ρέματα να τα περιφράξουμε όπως πολύ παλιότερα έγινε σε άλλο ρέμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Και καλό είναι , κατά την ταπεινή μας γνώμη , με την παρουσία της Πυροσβεστικής  να καούν όλα τα σκουπίδια για να "ξεβρωμίσει" ο τόπος






Και μερικές από το ηλιοβασίλεμα



ααααα και κάτι ακόμα.
1, Πότε θα ανοιχτεί το τούνελ για να πηγαίνουμε στα Δουμπιά;;;;  Και για να το σοβαρέψουμε. Πόγτε θα σταματήσει η καταστροφή του βουνού μας;;;; Πρέπει πρώτα να πνιγούμε στη σκόνη από τα φουρνέλα που πέφτουν και να αρχίζουν να ραγίζουν τα παλιά σπίτια και μετά να ευαισθηρτοποιηθούμαι;;;;;
2. Καλό είναι οι "κανονιέρηδες" να ποτίζουν μόνο τα χωράφια τους και όχι τους δρόμους που δεν μπορούμε να περάσουμε όχι μόνο με τα πόδια αλλά ούτε και με τρακτέρ; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, όπως μας μάθανε πάλαι πότε στα αρχαία, ας σπέρνουν και τους δρόμους για να μην πηγαίνει χαμένο το νερό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τσέλιγκα συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ σου. Μπάς και ... ευαισθητοποιεί κανένας τοπικός "αρχοντας".