Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση-Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

«ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»


Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τον μηχανισμό της εργοδοσίας που έχει στηθεί στα εμπορικά καταστήματα με την επωνυμία «Σωματείο εμπορίου-τροφίμων και super market Αθηνών». Είναι στην ουσία μία «ένωση προσώπων» ή πιο συγκεκριμένα «ένωση διευθυντικών στελεχών» αλυσίδων σουπερ μάρκετ που έχουν στίσει μία παράγκα παραγωγής εργατοπατέρων και αντιπροσώπων για την διαμόρφωση συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Προεξάρχον ρόλο σε αυτόν τον βρώμικο μηχανισμό παίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από αυτό το «σωματείο» ελέγχουν και την Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων με τους 5.000 ψηφίσαντες που είχε. Πως ψηφίζουν οι εργαζόμενοι; Υποχρεώνονται από τα διευθυντικά στελέχη να συμμετέχουν στις «αρχαιρεσίες» χωρίς γενική συνέλευση, χωρίς να είναι καν μέλη, στον χώρο των «αρχαιρεσιών» κρατούν δύο μητρώα, στο ένα τους παλιούς εργαζόμενους και στο άλλο τους νεοεγγεγραμμένους για να τους περάσουν μετά στο μητρώο διαγράφοντας άλλους που δεν έχουν ψηφίσει. Ένα σωματείο φάντασμα που δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση τα χρόνια ύπαρξής του και τι να πει βέβαια αφού την δουλειά για τους εργοδότες την κάνουν οι κυβερνήσεις...
 Τον ρόλο της εργοδοσίας στηρίζουν και οι δικηγόροι που κάνουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους χωρίς να εφαρμόζουν στο παραμικρό την νομοθεσία. Φαίνεται ο 1264 έχει ξηλωθεί πριν τον καταργήσει η συγκυβέρνηση. Οι καταγγελίες για τους εκβιασμούς που δέχονται εργαζόμενοι  είναι απανωτές.
Ξεπερνούν σε ξετσιπωσιά ακόμα και τα φαντάσματα του παρελθόντος, όπως αυτά τα πάλαι ποτέ σωματεία των εθνικοφρόνων. Αυτοί είναι οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβερνητικοί διαχειριστές του σάπιου ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, ξέρουν πολύ καλά ότι απαιτείται και έλεγχος των συνδικάτων για την όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση της πολιτικής των μονοπωλίων, μέσα από την «κοινωνική ειρήνη», τον «κοινωνικό εταιρισμό». Καλούμε τους εργαζόμενους που δέχονται πιέσεις από τους διευθυντές να καταγγείλουν στα συνδικάτα τους την πίεση, να αρνηθούν ως εκφραστές των συμφερόντων τους τα αφεντικά τους. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση σε αυτή την κατάσταση.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: