Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα Ψυχοσάββατου και Αγίου Χαραλάμπους στη Γαλάτιστα

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δυο φορές το χρόνο, «μνείαν ποιεί πάντων των απ΄αιώνος κοιμηθέντων ευσεβών, επ΄ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου πατέρων και αδελφών ημών».
Είναι τα λεγόμενα ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ.


 Το ένα το Σάββατο πριν της Κυριακής της Απόκρεω και το άλλο το Σάββατο πριν της Κυριακής της Πεντηκοστής.
Φέτος το Ψυχοσάββατο συμπίπτει και με την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Σύμφωνα με το τυπικό της εκκλησίας η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους μεταφέρεται στις 9 του μήνα (Σχετικά διαβάστε εδώ)

Επειδή στη Γαλάτιστα ο Άγιος Χαράλαμπος γιορτάζεται όλα τα χρόνια πανηγυρικά ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεώργιου, όπου υπάρχει η εικόνα του Αγίου και το Παρεκκλήσιον, ζήτησε και πήρε άδεια από τον Μητροπολίτη μας να γιορταστεί η μνήμη του στην κυριώνυμο ημέρα.

 Έτσι λοιπόν το όλο πρόγραμμα του Ψυχοσάββατου και της εορτής του Αγίου έχει ως εξής και στους δυο ενοριακούς ναούς.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Την Παρασκευή το απόγεμα ΔΕΝ θα ψαλεί η ακολουθία του Εσπερινού του Ψυχοσάββατου αλλά στις 16.00 θα ψαλεί το «ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ» και στις 17.00 θα ψαλεί ο Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Τι Σάββατο το πρωί, αντί του όρθρου του Ψυχοσάββατου θα ψαλεί ο όρθρος του Αγίου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Την Παρασκευή στις 17.00 θα ψαλεί ο Εσπερινός του Ψυχοσάββατου και στη συνέχεια το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ.

Το Σάββατο στις 07.00 θα ψαλεί ο όρθρος του Ψυχοσάββατου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: