Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Της Εταιρείας KOD-A Στην Τουρκία


Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της εταιρίας πληροφορικής KOD-A στην Τουρκία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το δικαίωμα τους στη συνδικαλιστική οργάνωση και διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης.

Η εργοδοσία της εταιρίας KOD-A εκμεταλλεύεται το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο στην Τουρκία για να εμποδίσει την συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Αφού οι εργαζόμενοι κατάφεραν, με τη βοήθεια του Συνδικάτου SOSYAL IS να οργανώσουν το 40% των εργαζόμενων της εταιρίας (που σύμφωνα με το νόμο απαιτείται για την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης), η εργοδοσία υπέβαλλε ένσταση στο Υπουργείο Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως αν οι λόγοι που επικαλείται η εργοδοσία έχουν βάση ή όχι, ο νόμος αναβάλλει την κατοχύρωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων για 1,5 έως 2 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο η εργοδοσία κερδίζει χρόνο και προχωρά σε απολύσεις αγωνιστών εργαζομένων και άλλα μέτρα, χτυπώντας την οργάνωση που έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν μετά από 2 χρόνια αναγνωριστεί η συνδικαλιστική οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοσία θα τα έχει ήδη χτυπήσει, ώστε να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση και βελτίωση μισθών και συνθηκών εργασίας.
Οι Εργοδότες και οι Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν σε κάθε χώρα επιτίθενται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα για Συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Απέναντι στην επίθεση εργοδοτών-κυβέρνησης οι εργαζόμενοι έχουν το όπλο της Αλληλεγγύης και της Συλλογικής Δράσης
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της εταιρείας KOD-A στο δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για επαναπρόσληψη των απολυμένων, σταμάτημα της επίθεσης στην συνδικαλιστική οργάνωση, έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου στην Ελλάδα να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της KODA
12-2-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: