Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων

Ως το απόγευμα της Παρασκευής, στη Λωρίδα της Γάζας είχαν δολοφονηθεί τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι και είχαν τραυματιστεί πάνω από 1.500
Στο «ψαχνό» χτύπησε ο ισραηλινός στρατός τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας
Οι συνεχείς προκλήσεις των ισραηλινών κατοχικών αρχών, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις της Παλαιστινιακής ηγεσίας και να συμμετάσχει σε τάχα «ειρηνευτικές» συνομιλίες με τους Ισραηλινούς υπό τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, δυναμιτίζουν το κλίμα έντασης στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και ενισχύουν την αποφασιστικότητα του Παλαιστινιακού λαού να συνεχίσει την αντίσταση και να δυναμώσει τον αγώνα για ελευθερία και επιστροφή των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων στις πατρογονικές εστίες.
Στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις Παλαιστινίων με αφορμή τη «Μέρα Γης», που έγιναν την Παρασκευή στη Γάζα σηματοδοτώντας και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν για 6 βδομάδες έως τις 15 Μάη,μέρα της Νάκμπα, δηλαδή της καταστροφής από τον πόλεμο του 1948που οδήγησε στη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων, το Ισραήλ αντέδρασε με νέες δολοφονίες.
Γύρω στις 5 π.μ., Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής του στρατού δολοφόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 31χρονο αγρότη Ομάρα Σαμούρ, που είχε βγει από νωρίς στο χωράφι του κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ για να μαζέψει τη συγκομιδή του, με το πρόσχημα ότι «κινούνταν περίεργα». Ενας άλλος αγρότης που άκουσε τον πυροβολισμό και έσπευσε στην περιοχή για να δει τι συμβαίνει, τραυματίστηκε από άλλη σφαίρα Ισραηλινού στο πόδι και μεταφέρθηκε σε παρακείμενο νοσοκομείο... Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι (το νεαρότερο θύμα μόλις 16 ετών!) και είχαν τραυματιστεί πάνω από 1.500 άλλοι!
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού Στρατού, Γκάντι Εϊσενκοτ, είχε προϊδεάσει από προχτές για τη σκληρή στάση βίας στις παλαιστινιακές κινητοποιήσεις στη Γάζα, εκτοξεύοντας απροκάλυπτα απειλές για δολοφονίες Παλαιστινίων και ανώτερων στελεχών της ισλαμικής «Χαμάς» σε περίπτωση που επιχειρηθεί μαζική «παραβίαση» των συνόρων με το Ισραήλ.
Παράλληλα, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για το εβραϊκό Πάσχα, επέβαλαν περιορισμό κυκλοφορίας και στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και της Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: