Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Για το νερό του Πολύγυρου



Ανακοίνωση της "Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου".
Κόκκινο νερό! Η κατάσταση δεν πάει άλλο!

"Οι κάτοικοι του Πολυγύρου και του Παλαιόκαστρου, ζούνε δύο μήνες τώρα το δράμα του νερού. 
Είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης, που μόνο το ΚΕΠΑΜΑΧ κρίνει ως κατάλληλο. Γιατί η κοινή λογική λέει, πως αυτός ο κόκκινος χυλός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για το πλύσιμο των αυτοκινήτων. 
Κι όμως, ο Δήμος Πολυγύρου και η σημερινή διοίκηση του, ζούνε στο κόσμο τους. Βγάζουν ανακοινώσεις για την καταλληλότητα του νερού και απλώς ενημερώνουν για τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης. Ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες, πως πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο.
Η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της Τάσος Κανταράς, έθεσε επανειλημμένα το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζήτησε η δειγματοληψία του νερού να γίνεται στην πηγή και όχι στα γραφεία του ΚΕΠΑΜΑΧ. Ζήτησε οι επιστήμονες -γεωλόγοι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος, αλλά δεν τους είδε κανείς, να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν για το πρόβλημα. Τίποτα από αυτά δεν έγινe. Το πρόβλημα επιδεινώνεται.
Εκ των πραγμάτων, προκύπτουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Οι νέες γεωτρήσεις έγιναν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών;
Οι μελέτες που προηγήθηκαν ήταν πραγματικές ή οι γνωστές τυποποιημένες επί παραγγελία από ημέτερους, τις οποίες μελέτες η μοναδική αντιπολίτευση που δεν έχει ψηφίσει στο Δήμο μέχρι τώρα είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ;
Το ΚΕΠΑΜΑΧ αναλύει όλα τα κρίσιμα ανόργανα και οργανικά στοιχεία η κατα το δοκούν; 
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει συναίσθηση των διοικούντων της σοβαρότητας του προβλήματος;
Η "Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου" ζητάει καθαρή ενημέρωση και συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος".
To Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: