Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών


Θέμα: « Χορήγηση εκπαιδευτικών αποζημιώσεων σε συναδέλφους μας - Προκαταβολή οδοιπορικών εξόδων »

Κύριε Υπουργέ
Με έγγραφά μας στις 2-10-2015 και στις 13-6-2017, σας είχαμε ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν σε εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως στην Αθήνα.
Τα οικονομικά προβλήματα των συναδέλφων μας, απορρέουν από το γεγονός ότι αδυνατούν να διαθέσουν τα χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε εκατοντάδες ευρώ και απαιτούνται για τη μετακίνηση, την πολυήμερη διαμονή (συμπεριλαμβάνεται η διατροφή) και τη διανυκτέρευση τους κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων.
Αντί λοιπόν να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα,  αντιθέτως όσοι συνάδελφοι, ζήτησαν από τις Διοικήσεις τους την προκαταβολή μέρους των οδοιπορικών εξόδων, για τη μετακίνηση και διανυκτέρευσή τους στην Αθήνα, έλαβαν αρνητική απάντηση.
Με την παρέμβασή μας ζητήσαμε σε τέτοιες περιπτώσεις να προκαταβάλλονται τα δικαιούμενα οδοιπορικά έξοδα, ώστε να μπορούν οι πυροσβέστες να καλύψουν τα έξοδά τους και να μην επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο, με ευθύνη της υπηρεσίας.
Δυστυχώς όμως ανταπόκριση στο αίτημά μας από την πλευρά της κυβέρνησής σας, δεν υπήρξε.   Εξαιτίας των διαχρονικών μειώσεων των κονδυλίων του προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα, που επηρεάζουν και την έγκαιρη καταβολή των οδοιπορικών εξόδων και των εκπαιδευτικών αποζημιώσεων, τα συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα για αρκετούς συναδέλφους μας παραμένουν.
Ακόμα και σήμερα όμως αρκετοί συνάδελφοί μας από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα αυτοί που πριν ένα χρόνο περίπου ( Ιούνιος του 2017 με βάση την υπ. αριθμ. 38248 Φ. 401.26/9-6-2017  Απόφαση Αρχηγείου Π.Σ. ), συμμετείχαν σε 11ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη πυρασφάλεια αεροδρομίων στην Αθήνα ( Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ), δεν έχουν λάβει τις προβλεπόμενες εκπαιδευτικές αποζημιώσεις όπως αυτές ορίζονται από την Κ.Υ.Α. 2/83158/0022/31-12-1999 ( Φ.Ε.Κ. Β΄ 2279 ) και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ν. 4472/2017.

Κύριε Υπουργέ
Όπως όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας, έτσι και οι πυροσβέστες, επωμίζονται τις συνέπειες των πολιτικών που μειώνουν συνεχώς τα εισοδήματά τους.
Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται και με νέα οικονομικά βάρη, εξαιτίας της υπηρεσίας τους. Έχει υποχρέωση η υπηρεσία και να προκαταβάλλει τα έξοδα των συνάδελφων που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές ή άλλες ανάλογες υπηρεσιακές διαδικασίες και να τους αποζημιώνει εγκαίρως μετά την ολοκλήρωσή τους, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν επιπλέον οικονομικά ζητήματα.
Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με τον αγώνα μας, όλες τις μισθολογικές αποδοχές και τις επιπλέον αποζημιώσεις που δικαιούμαστε, αλλά και την αναβάθμιση της υπηρεσίας μας σε όλα τα επίπεδα με την απαιτούμενη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Για την επίλυση όμως, των προβλημάτων που αναφέρουμε στο έγγραφό μας, ζητάμε:
·       Άμεσα να χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές αποζημιώσεις που οφείλονται στους συναδέλφους μας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
·       Σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές ή άλλες ανάλογες υπηρεσιακές διαδικασίες, να προκαταβάλλονται τα δικαιούμενα οδοιπορικά έξοδα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας κανένα επιπλέον οικονομικό πρόβλημα στο μέλλον.
·       Να ενημερώνονται έγκαιρα οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές και άλλες υπηρεσιακές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης

Θέμα: « Χορήγηση πλήρους μηνιαίων μισθολογικών και οφειλόμενων αποδοχών,στους 5ετείς συναδέλφους μας που μονιμοποιήθηκαν »

Κύριε Υπουργέ
Οι 5ετείς πυροσβέστες που μονιμοποιήθηκαν, αμειβόταν με τη μισθοδοσία τους κάθε 9 του μήνα ως υπάλληλοι με σύμβαση δημοσίου δικαίου, όπως εξακολουθούν να αμείβονται και οι υπόλοιποι 5ετείς και εποχικοί συνάδελφοι.
Η τελευταία καταβολή της μισθοδοσίας των 5ετών συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν, ήταν στις 5 Απριλίου και περιλάμβανε το μισθό του μηνός Μαρτίου.
Για να ολοκληρωθεί η εξίσωση των συγκεκριμένων συναδέλφων με το μόνιμο προσωπικό, πρέπει η μισθοδοσία τους να καταβάλλεται κάθε 26 του μήνα και να αφορά τις αποδοχές του επόμενου μηνός.
Όπως καταλαβαίνετε οι συνάδελφοί μας είναι ήδη απλήρωτοι περίπου 40 μέρες, ενώ αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες και αυτοί και οι οικογένειές τους, όπως όλοι μας.
Κύριε Υπουργέ
Έπειτα και από την έκδοση της υπ. αριθμ. 28575 Φ. 501.26/11-5-2018 Απόφασης της Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, που κατατάσσει συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν στον βασικό μισθό του 27ου μισθολογικού κλιμάκιου της Κατηγορίας Β΄ του μισθολογίου μας, ζητάμε:
·     Να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη μισθολογική ένταξη και  να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας στις 26 Μαΐου, για τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου.
·     Να συμπεριληφθούν επίσης αναδρομικά στις αποδοχές της 26ης Μαΐου και οι μισθοί για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο που τους οφείλονται.
·     Η μισθοδοσία που θα καταβληθεί να εξισώνει πλήρως το σύνολο των αποδοχών των συναδέλφων μας με το μόνιμο προσωπικό, δηλαδή εκτός από τον βασικό μισθό και στα Επιδόματα, την Αποζημίωση πέραν του πενθημέρου και τα Νυχτερινά.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: