Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Τη Δολοφονία Συνδικαλιστή Στην Nestle ΚολομβίαςΤο ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας καταγγέλλουμε την δολοφονία του στελέχους του συνδικάτου SINALTRAINAL , συναδέλφου Gilberto Espinosa Victoria στη NESTLE Κολομβίας.

Αν και δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ένοχοι, η δολοφονία του συναδέλφου έγινε στις 13 Μάη, σε περίοδο που το συνδικάτο SINALTRAINAL (Συνδικάτο Εργαζομένων Αγροτροφίμων) είναι σε διαδικασία μάχης για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στη NESTLE Κολομβίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του Συνδικάτου στην περιοχή είχαν κάνει επίσημη καταγγελία για απειλές εναντίον της ζωής τους. Μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη έχουν οι αρχές και η Κυβέρνηση της Κολομβίας που ποτέ δεν πήραν μέτρα για την διερεύνηση των απειλών.
Η δολοφονία του συναδέλφου Gilberto, οι απειλές εναντίον των μελών του συνδικάτου, προστίθενται στη μακρά λίστα της τρομοκρατίας και των εκφοβισμών εναντίον των εργαζομένων της Κολομβίας, που στόχο έχει το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και συλλογικής δράσης.
Tο ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του συνδικαλιστή και στηρίζουμε το αίτημα σας για διερεύνηση των αιτίων και τιμωρία των ενόχων. Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μας στη σύζυγο και την κόρη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: