Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

"Το Κρητικό και το Μακεδονικό Ζήτημα. Το νέο βιβλίου του σ.ΔΑΣΚΑΛΟΥ Γ.Ζωγραφάκη


Την Κυριακή 7 τ΄Απρίλη 2019 , στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του σ.ΔΑΣΚΑΛΟΥ Γιώργου Ζωγραφάκη " Το Κρητικό και το Μακεδονικό Ζήτημα"

 Το βιβλίο παραθέτει και αναδεικνύει τα κύρια ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα, τόσο στην Κρήτη όσο και στη Μακεδονία, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης ελληνικής ιστορίας, από το 1821 ως το 1940 και εστιάζει στις περιπτώσεις όπου τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στις δύο αυτές περιοχές αλληλοεπηρεάζονταν, θετικά η αρνητικά, ανάλογα με τις εκάστοτε θέσεις και ισορροπίες των λεγόμενων Μεγάλων Δυνάμεων και τις εξελίξεις του Ανατολικού Ζητήματος. 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται σε ιστορικά γεγονότα στα οποία Κρήτες και Μακεδόνες συνεργάζονται, όπως στην περίπτωση του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων, του Α’ Παγκ. Πολέμου κλπ.

Την παρουσίαση έκανε  ο δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Πολυγύρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής, Νίκος Βασιλάκης.

Την έκδήλωση έκλεισαν  χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου και του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής «Ν. Καζαντζάκης».



Το βιβλίο, που πέρα από τη συμβολή του στη γνώση της ιστορίας των περιοχών της Μακεδονίας και της Κρήτης, δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις πολιτιστικής συνεργασίας των δύο Δήμων, Πολυγύρου και Φαιστού,  και  διανεμήθηκε δωρεάν μετά το πέρας της εκδήλωσης.


Τέλος να πούμε πως το βιβλίο είναι έκδοση των Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής και Φαιστού Κρήτης
 Εδώ: Γεώργιος Ζωγραφάκης διαβάστε σχόλια από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: