Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οδηγίες προς ....ναυτιλομένους

Οι εκλογές πλησιάζουν. Τα ψηφοδέλτια σε λίγο θα ολοκληρωθούν και οι υποψήφιοι θα βγουν - ήδη όσοι καπάρωσαν τη συμμετοχή βγήκαν - παγανιά προς άγραν ψήφου, αλλά και ψάρεμα σταυρού.

Αγαπητοί υποψήφιοι, παλιοί σωτήρες αλλά και καινούργιοι.
Για να μαζέψετε σταυρούς, να πηγαίνετε στην εκκλησία όχι μόνο τις λίγες Κυριακές που μείνανε αλλά και όποτε ακούτε να χτυπάει διπλή φορά η καμπάνα - όλος και κάποιος άγιος θα γιορτάζει. Και μάλιστα πρωί πρωί. Με την πρώτη καμπάνα.
Και τώρα τη Μεγάλη Βδομάδα πρωί και βράδυ.
Να λέτε το ΠΙΣΤΕΥΩ, το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ,το ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ, μέρες που είναι τον ΝΥΜΦΙΟ, το τροπάριο της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ,το Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ, το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Στις λιτανείες που θα γίνουν και στην περιφορά του Επιταφίου να είστε δίπλα δίπλα με τους παπάδες και με τους δεσποτάδες,να κρατάτε τα ΛΑΒΑΡΑ και τις ΕΙΚΟΝΕΣ, να χαιρετάτε τον διπλανό σας, κυρίως τους μικρούς - φέτος ψηφίζουν και τα 17αρια - τις γιαγιές, τους παπούδες και γενικά μέχρι τη μέρα των εκλογών, ακόμα και την τελευταία Κυριακή πρώτα στην εκκλησία και μετά στο εκλογικό κέντρο. Και την τελευταία στιγμή μπορεί να γελάστε κάποιον και να του πάρετε την ψήφο. Σε όσους θα δώσετε σταυρωμένα ψηφοδέλτια να μην τους χάσετε από τα μάτια σας γιατί μπορεί να του δώσει ο αντίπαλος σας.
αααα όσοι αυτή τη στιγμή είστε "ΕΞΟΥΣΙΑ" ακόμα και τη σκούπα να πάρετε και να σκουπίζετε κι αυτόν ακόμα το χώρο του εκλογικού κέντρου. Διορθώστε καμιά ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, κόψτε τα χόρτα από τους δρόμους, ασπρίστε κανένα σοκάκι και...και... και τόσα άλλα. Όλα εγώ θα σας το υπενθυμίσω; Προσοχή όμως τα "ΑΛΟΙΜΟΝΟ" που θα εισπράξετε, απ΄ όσους ζητήσετε τον σταυρό του, και μην μπερδέψετε τον ΣΤΑΥΡΟ που θα σας τάξουν με την ΣΤΑΥΡΩΣΗ. Και κάτι προτελευταίο. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: