Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Προς το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Εργαζομένων της Ρόδου



Προς το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Εργαζομένων της Ρόδου


Συνάδελφοι,
Στις 4 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί στο νησί σας, στο Ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ, το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει την «περιήγησή» της στα πολυτελή τουριστικά θέρετρα πέρα και μακριά από τους εργαζόμενους, από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους, από όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να κρυφτεί από τους εργαζόμενους που δήθεν εκπροσωπεί και να κάνει ένα συνέδριο – παρωδία, προκειμένου να κατοχυρώσει προαποφασισμένους και μοιρασμένους συσχετισμούς και αξιώματα. Για το σκοπό αυτό επιδιώκει να νομιμοποιήσει με το «έτσι θέλω» τη συμμετοχή εργοδοτών ως «αντιπροσώπων» στο Συνέδριο, καθώς και την εκλογή τους στα συνδικαλιστικά όργανα, όπως επίσης και τη συμμετοχή δεκάδων «αντιπροσώπων» που έχουν εκλεγεί με παράτυπες, αντικαταστατικές και νόθες διαδικασίες.
Στα βρώμικα αυτά σχέδιά της, ζητάει τη συνδρομή των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και των κρατικών μηχανισμών καταστολής, για να την «προστατέψουν» από τους εργαζόμενους και τους πραγματικούς αντιπροσώπους, δηλαδή από τα ίδια τα μέλη της ΓΣΕΕ!
Η τακτική που ακολουθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με μια συνδικαλιστική μαφία!
Όπως και στην Καλαμάτα, συνεχίζουν να αγνοούν κάθε καταστατική διαδικασία. Καμιά συνεδρίαση οργάνου δεν έχει γίνει. Συνεχίζουν να αρνούνται τη συζήτηση μέσα στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα για όλα τα σοβαρά ζητήματα που η ΔΑΣ τους θέτει στοιχειοθετημένα, επίμονα και επανειλημμένα. Ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο των οργανώσεων και τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, με αποκλεισμό των νόθων και των εργοδοτών, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα αληθινό συνέδριο εργαζομένων.
Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, που έγινε στις 29/3, ήρθαν με μια προειλημμένη απόφαση να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. «Συνέδριο» μιας μέρας, ίσα-ίσα για να στήσουν την κάλπη και να μετρήσουν τα «κουκιά». Αρνήθηκαν προκλητικά την πρόταση της ΔΑΣ για πραγματοποίηση του Συνεδρίου στον Πειραιά – εκεί που ιδρύθηκε η ΓΣΕΕ – σε αίθουσα του Ε.Κ. Πειραιά με όλες τις προδιαγραφές και εντελώς δωρεάν! Ταυτόχρονα, αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό και απολογισμό της Καλαμάτας και τον προϋπολογισμό της Ρόδου. Θέλουν να κρύψουν από τους εργαζόμενους την κατασπατάληση των δικών τους χρημάτων σε «συνέδρια» χλιδής και πολυτέλειας, τη στιγμή μάλιστα που οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις – συνδικάτα, ομοσπονδίες και Ε.Κ. – αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και μετά βίας καταφέρνουν να λειτουργήσουν. Αρνούνται, επίσης, τον έλεγχο για τα  τεράστια ποσά που διακινούνται μέσα από τα διάφορα προγράμματα στα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ανά την Ελλάδα.
Συνάδελφοι,
Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ  αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ από Ε.Κ. και Ομοσπονδίες, θέλουμε να γίνει πραγματικό συνέδριο, με ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Θέλουμε να γίνει συνέδριο εργαζομένων, με αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες, χωρίς την παρουσία εργοδοτών και νόθων «αντιπροσώπων».
Αυτό επιδιώκουμε και απαιτούμε, με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζόμενους, που μας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στη ΓΣΕΕ.
Για όλα αυτά καλούμε κάθε σωματείο που είναι υπαρκτό, παλεύει και λειτουργεί με τις απαιτούμενες συλλογικές διαδικασίες, κάθε τίμιο και ειλικρινή συνδικαλιστή που θέλει τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, να πάρει θέση.
Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα. Από τη θέση που παίρνουμε σε τέτοια σοβαρά ζητήματα για τα εργατικά συνδικάτα, κρινόμαστε όλοι!

  ΔΑΣ 1/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: