Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Θηριωδίες και ολοκαυτώματα(*)

Σήμερα  το δικαστήριο της Χάγης, στις  11 το μεσημέρι  ανακοίνωσε την απόφασή του για το θέμα των αποζημιώσεων στο μαρτυρικό Δίστομο από τη Γερμανία.


Ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δικάζεται μία χώρα για πολεμικές επανορθώσεις σε μια άλλη χώρα. Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις  επειδή  ......καταδίκασε τη  Γερμανία για τις εκτελέσεις στο Δίστομο. Με λίγα λόγια  δικαίωσε την Γερμανία η οποία είχε προσφύγει στο δικαστήριο και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε οι φωστήρες του δικαστηρίου της Χάγης πως ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και μάλιστα ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΕΝ έγιναν από τους προγόνους της Κ.Μέρκελ.

Και για να μη ξεχνάμε τις θηριωδίες των προγόνων της κ.Μέρκελε και του ¨συναφιού" της ας τους θημίσουμε και να θυμηθούμε και εμείς μερικά  από τα .......καταρθώματα αυτών που το δικαστήριο της Χάγης δικαίωση με το δικό του τρόπο.

"Βαρύτατος ήταν ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο λαός μας στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής. Οι κατακτητές, για να τον υποτάξουν, άρχισαν ακόμα από το 1941 τις ομαδικές συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις. Ένα φοβερό κύμα τρομο0κρατίας κάλυψε όλη την Ελλάδα.


Η ορμητική άνοδος του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, η τεράστια ανάπτυξη των εθνικοαπελευθερωτικών οργανώσεων και η συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ προκάλεσαν σοβαρή ανησυχία στους φασίστες κατακτητές και την ελληνική αντίδραση. Όσο φούντωνε η πάλη του λαού στις πόλεις τόσο εντείνονταν τα τρομοκρατικά μέτρα των κατακτητών για την κατάπνιξη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Οι χιτλερικοί ίδρυσαν στη χώρα μας τα χρόνια της κατοχής 36 στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα πιο φοβερά ήταν του Χαϊδαρίου, του Χατζηκώστα, της Λάρισας, του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, τα κρατητήρια της Γκεστάπο, της ιταλικής καραμπινιερίας και των «ελληνικών» υπηρεσιών Ασφάλειας υπήρξαν άντρα απάνθρωπων βασανιστηρίων. Βασικός τόπος εκτέλεσης πατριωτών ήταν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στην Αθήνα. Οι εκτελεσμένοι πατριώτες έφτασαν τις 48 χιλιάδες και οι όμηροι πάνω από τις 100 χιλιάδες. Απ’ αυτούς 66.031 ήταν Ισραηλίτες, δηλαδή το 87% του Εβραϊκού πληθυσμού της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες ήταν Έλληνες όμηροι που στάλθηκαν σε διάφορα γερμανικά στρατόπεδα. Σε ένα απ’ αυτά στο Νταχάου, στάλθηκε και ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης. Χιλιάδες όμηροι εξοντώθηκαν στα γερμανικά κρεματόρια.

Το ΚΚΕ στάθηκε ο αιμοδότης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ανάμεσα στις εκατόμβες των κομμουνιστών και γενικά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ξεχωριστή θέση κατέχουν: η ομαδική εκτέλεση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 αγωνιστών, που τους πήραν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου την Πρωτομαγιά του 1944. Σε συνέχεια στις 10 Μάη, στο ίδιο Σκοπευτήριο άλλη ομαδική εκτέλεση 92 αγωνιστών (εξορίστων κομμουνιστών, που τους είχε παραδώσει η μεταξική δικτατορία στους κατακτητές). Η εκτέλεση τον Ιούνη 1943 στο Κούρνοβο 106 αγωνιστών, που τους πήραν από το στρατόπεδο της Λάρισας. Η εκτέλεση το Νοέμβρη του 1943 των 118 πατριωτών στο Μονοδέντρι της Λακωνίας. Η εκτέλεση το Φλεβάρη του 1944 των 204 πατριωτών στη θέση Βίβλες Μεγαλόπολης, που κρατούνταν σαν όμηροι στις φυλακές της Τρίπολης. Η εκτέλεση τον Απρίλη του 1944 των 120 πατριωτών στο Αγρίνιο. Η εκτέλεση τον ίδιο μήνα στη θέση Καρακόλιθος 134 πατριωτών, που ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Λειβαδιάς. Η εκτέλεση επίσης, τον ίδιο μήνα στη Σπάρτη 100 πατριωτών και πολλές άλλες ομαδικές εκτελέσεις αγωνιστών, που κρατούσαν σαν όμηρους οι κατακτητές. Δεκάδες χιλιάδες μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, εκατοντάδες ανώτερα, κατώτερα και μεσαία στελέχη του έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά του ελληνικού λαού. Ανάμεσα σ’ αυτούς που εκτελέστηκαν ήταν οι Κώστας Λαζαρίδης, Βασίλης Βερβέρης, Κώστας Γαμβέτας, Βασίλης Παπαδόπουλος (Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης), Βασίλης Παπαδόπουλος (Γραμματέας της ΚΟ Πάτρας), Κώστας Χατζήμαλης, Βαγγέλης Κτιστάκης, Ηλέκτρα Αποστόλου, Ναπολέων Σουκατζίδης, Θεόδωρος Μάγγος, Βασίλης Σκαρέας, Γιώργης Ανδρεόπουλος, Γιώργος Κότσιρας, μέλη της ΚΕ Και στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και οι Τάκης Πετρίδης και Χρ. Χωμενίδης, στελέχη άλλων ΕΑΜικών κομμάτων.

Παράλληλα με τις εκτελέσεις ή σε συνδυασμό μ’ αυτές οι χιτλερικοί με τους εθνοπροδότες έκαναν πολλές επιδρομές και μπλόκα σε συνοικίες πόλεων και σε χωριά, αφήνοντας στο πέρασμα τους ερείπια, αίμα, πόνο και δάκρυα. Πολλά είναι τα ολοκαυτώματα του ελληνικού λαού για τη λευτεριά. Αναφέρουμε ορισμένα απ’ αυτά.......... (συνεχίζεται)
(*)ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Α΄ΤΟΜΟΣ (1918-1949) (Σελίδα 444....)





Δεν υπάρχουν σχόλια: