Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ἄγγελοι τὴν Κοίμησιν τῆς Παρθένου, ὁρῶντες ἐξεπλήττοντο, πῶς ἡ Παρθένος ἀπαίρει, ἀπὸ τῆς γῆς εἰς τὰ ἄνω.

«Αναβόησον Δαβίδ τις η παρούσα εορτή… " Ψάλει σήμερα η εκκλησία μας, και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η οικουμένη, και όχι μονο η Χριστιανοσύνη, γιορτάζει την κοίμηση και τη μετάσταση της μητέρας του Χριστού, της ΜΗΤΕΡΑΣ της ζωής.
Ψάλει και την υμνεί «… ως θυγατέρα θεόπαιδα και Παρθένον….» από την οποία «…Χριστός ο εξ αυτής άνευ σποράς γεννηθείς…», που «ο πάντοιμος χορός των σοφών Αποστόλων, ηθροίσθη θαυμαστώς του κηδεύσαι ενδόξωςτο σώμα το άχραντον…» και
«τε Μετάστασις το χράντου σου σκήνους ητρεπίζετο, τότε ο πόστολοι, περικυκλοντες τν κλίνην τρόμ ἑώρων σε, κα ο μν τενίζοντες τ σκήνει, θάμβει συνείχοντο, δ Πέτρος σν δάκρυσιν βόα σοί, Παρθένε, ρ σε τρανς πλωμένην πτίαν, τν ζων τν πάντων, κα καταπλήττομαι, ν σκήνωσε τς μελλούσης ζως πόλαυσις, λλ’ χραντε, κέτευε κτενς τν Υἱόν σου κα Θεόν, το σζεσθαι τν πόλιν σου τρωτον
Και περισσότερο γιορτάζει η Ελλάδα από Βορρά μέχρι Νότο και από Ανατολή μέχρι Δύση που τα περισσότερα χωριά και πόλεις όλο και θα έχουν κύριο ναό ή παρεκκλήσι στο όνομα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Αλλά και πάλι ΔΕΝ υπάρχει εκκλησία που αριστερά όπως βλέπουμε το τέμπλω να μην υπάρχει η εικόνα της Παναγίας. Και μη ξεχνάμε πως δεκάδες είναι οι φορές που μνημονεύεται το όνομα Της κατά τη διάρκεια ΟΛΩΝ των τελετουργιών, και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας "ΚΑΝΟΝΑΣ" που να μην τελιώνει με το "ΘΕΟΤΟΚΙΟΝ".
Και θα τρέξουν, ήδη έχουν τρέξει, οι κυβερνώντες σε νησιά και μοναστήρια , με τις κάμερες από δίπλα για να τους δείξουν, στα βραδινά δελτία ειδήσεων ,με την εικόνα της Παναγίας στον ωμό τους για να μας δείξουν πόσο θεοφοβούμενοι είναι οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ.
Γεμάτος και ο δικός μας ενοριακός Ναός «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» χθες βράδυ κατά τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ και  που στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας  της, όπως και κατά την σημερινή κυριώνυμον ημέρα.
Το να επιλέγεις να μην πας στην εκκλησία είναι επιλογή σου , είναι η ελευθερία που μας έδωσε ο  ίδιος ο ΘΕΌΣ, αλλά λίγο σεβασμός όταν περνά από το καφενείο που είμαστε αραγμένοι και πίνουμε τα ποτά μας , η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ .
Μερικές φωτογραφίες από την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας,






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια ερώτηση στον «ανώνυμο 9,10» στην ανάρτηση μας με  τίτλο «ΑΝ»
Πόσοι από του 900 ΣΟΥ, που επί 10ωρο χοροπηδούσαν και υμνούσαν τον ΠΑΝΑ, και τους ΣΑΤΥΡΟΥΣ,  ήρθαν χθες βράδυ να ανάψουν, ΕΣΤΩ,  ένα κεράκι στην ΠΑΝΑΓΙΑ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι,ποιες πολιτικές ασημαντότητες,άγνωστης πολιτιστικής και πνευματικής,αλλά γνωστής πολιτικής ταυτότητας υποκείμενα θα προτείνουν απ τη Γαλάτιστα αυτή τη φορά,εύχομαι να σταματήσει η κατρακύλα και η ηθική απρέπεια στη Γαλάτιστα...Η εκλογή λοιπόν των <> καλλικράτιδων προσώπων(εργολάβων δικών τους συμφερόντων),πρέπει να σταματήσει...Ως γνωστών- ο Καλλικράτης συνεργάστηκε με τον Ικτίνο στην κατασκευή του Παρθενώνα ως (εργολάβος)και όχι σαν αρχιτέκτων!Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αναλάβουν οικογενειοκράτες αρχιτέκτονες/!!!!