Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και μισθοί Κίνας με νόμο ...


Aθρόες απολύσεις και με τη ... βούλα θέλει η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα και βέβαια, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση. Τρέχει να προωθήσει νομοθετική διάταξη προκειμένου να αυξήσει το όριο των απολύσεων ή και να το καταργήσει. 
Το ζήτημα των απολύσεων τίθεται στην έκθεση της Κομισιόν στο όνομα της ... ανάπτυξης. Αυτής για την οποία έχει καταστραφεί τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα και η ελληνική κοινωνία. Αυτής για την οποία υποτίθεται πώς η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα αλλά ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει.  

Σήμερα το όριο των απολύσεων στις επιχειρήσεις από 150 άτομα προσωπικό και πάνω είναι 5%. Το υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Βρούτση επεξεργάζεται σχέδιο για το διπλασιασμό του, στο 10%, ενώ η τρόικα αξιώνει ακόμη και την κατάργηση του, με ταυτόχρονη απελευθέρωση της διαδικασίας, αφού μέχρι τώρα απαιτείται υπογραφή υπουργού. 
Θέλει επίσης η τρόικα να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις και στις επιχειρήσεις που απασχολούν μικρότερο αριθμό εργαζομένων από τους 150. 

Όχι πώς τώρα ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από το 5% του ορίου. Ίσα ίσα η κυβέρνηση του «έλυσε» νομικά τα χέρια να απολύει και χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ το άρθρο 99 έχει γίνει της μόδας και όποιος θέλει προσφεύγει στην πτωχευτική διαδικασία «πετώντας» στο δρόμο τους εργαζόμενους χωρίς να τους δώσει απολύτως τίποτα, διασώζοντας ο ίδιος τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Πίσω δε από τη νέα αυτή απαίτηση της τρόικας κάποιοι θεωρούν πως κρύβονται και Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κερδοσκοπούν διατηρώντας τις επιχειρήσεις τους αλλά με μεροκάματα ... Κίνας.  

Το μοντέλο των αθρόων απολύσεων εκτιμάται πώς θα εγκαινιασθεί από τις τράπεζες που πρέπει το συντομότερο να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 12.500.  Αφού οι τραπεζίτες «τσέπωσαν» τα δις της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν έχουν δώσει με τη μορφή δανείου ούτε ένα ευρώ, τώρα πάνε σε μαζικές απολύσεις και εκατοντάδες «λουκέτα» σε καταστήματα.  

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Εκτελώντας τις εντολές της τρόικας διαλύουν τα πάντα. Κάνουν στάχτη Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα για να πατήσουν αύριο κάποιοι στα αποκαΐδια και να θησαυρίσουν. 

Είναι πασιφανές πλέον πώς στόχος είναι η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και η μετατροπή της χώρας σε αποικία. Όσοι δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί προφανώς ζουν σε άλλο τόπο και χρόνο!  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: