Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ένα …δάσος με κρατούνες

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς στον Αμαζόνιο να απολαύσει τις ΚΡΑΤΟΥΝΕΣ που κρέμονται στο κιόσκι που έχει κάνει έξω από την ΚΑΝΤΙΝΑ του ο Γιώργος.
Συγκεκριμένα. Ακριβώς στο 37 χιλ, της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, λίγο έξω από τη Γαλάτιστα, απέναντι από το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων έχει στήσει την ΚΑΝΤΙΝΑ του ο Γιώργος.
Μπαίνοντας η άνοιξη έκανε ένα πρόχειρο κιόσκι και έβαλε μερικά τραπεζάκια για τους περαστικούς να απολαύσουν τα ωραία σάντουιτς που κάνει  με  σουβλάκι, παντσέτα, σουτζουκάκι κλπ, μέχρι και νηστήσιμα κάνει, καθώς και το καφεδάκι του και τη μπυρούλα του.
Για να ομορφύνει  λιγάκι ο χώρος έσπειρε μερικές κρατούνες. Εχει βάλει και μερικές τοματιές και καφτερές πιπεριές,οικολογικά βεβαίως βεβαίως. Τόσο πολύ μεγάλωσαν και γέμισαν τα αρχικά σύρματα που έβαλε –κρέμονται λες και είναι καμπάνες – που έκανε ειδικά υποστηρίγματα για να μην πέσουν.
Και είναι πράγματι απόλαυση να απολαμβάνεις τα ωραία και γευστικά εδέσματα που κάνει ο Γιώργος.
Όσοι ταξιδέψετε για Χαλκιδική κάντε μια στάση στο 37χλμ . Ειλικρινά δεν θα χάσετε.
Μια μικρή στάση και η …μαγεία  αυτή, μπορούμε να πούμε, θα σας ξεκουράσει.
Μπορείτε ακόμα να ζητήσετε από τον Γιώργο να …πηδήξει την διπλανή μάντρα και να …κλέψει κανένα κολοκυθάκι ή καμιά μελιτζάνα για να σας τις ψήσει στη ψησταριά του. Ακόμα και κανά πεπόνι η καρπούζι για να γλυκαθείτε.

Για του λόγου του αληθές μερικές φωτογραφίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: