Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αρπάζουν τη λαϊκή στέγη για να σώσουν τις τράπεζες

 
Κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών για την έναρξη των πλειστηριασμών από το 2014
Λύση για το λαό είναι να συσπειρωθεί γύρω από τους στόχους πάλης που προβάλλει το ταξικό κίνημα, να σαρώσει με τη συμμαχία του όσους τον βυθίζουν στη φτώχεια
Στην κυνική ομολογία ότι στόχος των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας είναι να σωθούν οι τράπεζες, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, επαληθεύοντας τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί η μεθόδευση να αρθεί και το ελάχιστο προστατευτικό πλαίσιο για τα λαϊκά νοικοκυριά που είναι υπερχρεωμένα στις τράπεζες για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.
«Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί», δήλωσε (στη «Real News») ο Γ. Στουρνάρας,επιβεβαιώνοντας κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου από την 1η Γενάρη 2014. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι το «θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό» και για να δημιουργήσει τετελεσμένα προσθέτει ότι «δεν υπάρχει εύκολη λύση και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή».
Δηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι «να μη θιγεί η στεγαστική πίστη», που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα». Με άλλα λόγια, από τη μια να τονωθεί η αγορά μέσω των πλειστηριασμών και από την άλλη να εισπράξουν οι τράπεζες μέρος από τις οφειλές για τα δάνεια. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, τόσο για να απορροφήσει τις αντιδράσεις, όσο και για να διασφαλίσει ότι οι μαζικοί πλειστηριασμοί δε θα πλήξουν και άλλο την αγορά ακινήτων, είναι τα παρακάτω:

Η συνέχεια του άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: