Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ένας στους τρεις έπαιρνε παράνομα επίδομα

Ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα.

    Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 9 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα, ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν.

    Επίσης, ποσοστό  27,38% των εξετασθέντων ,κατά τη διενέργεια επανελέγχων των  επιδοματούχων τυφλότητας  στον ίδιο Νομό, βρέθηκαν  να  λαμβάνουν  το επίδομα αυτο  παράνομα.
    Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 336 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 92 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα, ενώ 244 το δικαιούνταν.
    Συγχρόνως, παρατηρήθηκε  το φαινόμενο της μη προσέλευσης  και της  αναβολής εξέτασης περιστατικών  τόσο στην  περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας -83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 22,08% στο σύνολο των περιστατικών) - όσο και στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας -266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 3,59% στο σύνολο των περιστατικών).
    Για λόγους χρηστής διοίκησης, η αρμόδια διεύθυνση θα διεξάγει εκ νέου ελέγχους εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
    Σε όσους επιδοματούχους δεν προσέλθουν για εξέταση είτε δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος .
    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: « Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατέδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα.Δυστυχώς, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό δεν προσήλθε στους ελέγχους .
    Για αυτούς τους επιδοματούχους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στο πλαίσιο νέου ελέγχου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα καταβολής του επιδόματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διακοπεί και γι 'αυτούς η χορήγηση του επιδόματος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: