Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα και αύριο η νέα 48ωρη απεργία

 
Σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ το περασμένο Σάββατο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που οργανώνουν σήμερα, στις 10.30 μ.μ., στην Ομόνοια, για την ανατροπή της «αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ. Δε δεχόμαστε ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα». Υπενθυμίζεται ότι 48ωρες απεργίες που ξεκινάνε από χτες έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ και πενθήμερη απεργία η ΟΔΠΤΕ.
Στην ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι η προοπτική των αγώνων «συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ' αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Να πέσει η κυβέρνηση και ν' απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική σημαίνει πάνω απ' όλα να απαλλαγούμε από την Τρόικα και την ΕΕ, αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται και υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ, τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της "υγιούς" επιχειρηματικότητας, της αναγνώρισης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων».
Χτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του κλάδου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμπορεύτηκε με άλλους εργαζόμενους από τη Δημοτική Αστυνομία, σωματεία δήμων και εργαζόμενους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη Θεσσαλονίκη, έγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου. Με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους για να διαδηλώσουν μαζί με τους απεργούς του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: