Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Τσοχατζόπουλο


    Σε υποτονικό κλίμα και με μειωμένη προσέλευση κόσμου έχει ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η αγόρευση της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδελίνη αναφορικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Η εισαγγελική λειτουργός, αφού ανέπτυξε τους νομικούς ισχυρισμούς της σύμφωνα με τους οποίους το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, αλλά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι αυτοτελές, αναφέρθηκε «στα έργα και τις ημέρες» του Άκη Τσοχατζόπουλου την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
    Επικαλούμενη και όσα αναφέρονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η Εισαγγελέας επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο στο ΥΠΕΘΑ περιφέρονταν με άνεση μεσίτες και έμποροι όπλων με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
    «Αυτό ήταν το περιβάλλον που επικρατούσε όταν άσκησε τα καθήκοντά του και ο ίδιος το αξιοποίησε πλήρως. Ήρθε σε επαφή με εμπόρους οπλικών συστημάτων και μεσάζοντες και του ήταν αδιάφορο αν οι εταιρίες θα μετακύλιαν τις μίζες στις πλάτες του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύτηκε».
    Επικαλούμενη όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία και κυρίως όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, η Εισαγγελέας δήλωσε βέβαιη ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε συλλάβει σχέδιο και για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη.
    Όπως είπε η Εισαγγελέας, και ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε τσάντες με χρήματα, όπως επίσης και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενος στην υπόθεση, Γιάννης Σπώκος.
    Με την έναρξη της πρότασής της προς τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε στο χρονικό της ποινικής έρευνας αλλά και της έρευνας που διενήργησε η Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση, η οποία όπως είπε «διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς αφορά ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται πολιτικός και μάλιστα πρώην υπουργός».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1) Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ
2) Πόσοι ακόμα ...ΑΚΗΔΕΣ της πολιτικής μας, διαφεύγουν ακόμα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: