Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ας αναλογιστούμε τι κρύβεται πίσω από "το πανηγύρι" για την Χρυσή Αυγή


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ‘’ΠΑΝΗΓΥΡΙ’’ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Της Μαρίας Γιαχνάκη

    Τελικά κατάφεραν πάλι να μας κοιμίσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια για το αποτέλεσμα του ξεσηκωμού για την πρόσφατη δολοφονία του Φύσσα.
    Κατάφεραν επίσης να ξυπνήσουν την οργή που κρύβουν μέσα τους οι πολίτες από όλα όσα περνούν τον τελευταίο καιρό και να πάρουν οι  μισοί την θέση της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι μισοί την θέση της Αριστεράς στην οποία σίγουρα η δολοφονία Φύσα  έδωσε ένα μεγάλο ατού και όλοι ξέρετε τι εννοώ.
    Κατάφεραν επίσης να γίνει το πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το μεγάλο θέμα στο διαδίκτυο όπου βέβαια γίνεται ένα πόλεμος απόψεων με τα σχόλια που αναρτώνται.
    Κατάφεραν να φέρουν τις παρατάξεις στο σημείο να σφάζονται και να προετοιμάζουν έναν εμφύλιο ανάμεσά τους με κόστος μεγάλο, αφού δεν  μπόρεσαν μέχρι τώρα να κάνουν τους Έλληνες να σφάζονται για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους.
    Κάπως έπρεπε να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ανισορροπία.
    Ο μόνος τρόπος για να μας αποπροσανατολίζουν είναι να μας πετούν «μολότοφ» μπροστά στα μάτια μας σαν αυτό που συνέβη  με τον αδικοχαμένο Φύσα.
    Ήταν αρκετό για να το κάνουν σημαία και να ξεσηκώσουν θύελλα. Έτσι για να κερδίσουν από αυτήν την δολοφονία, οι αριστεροί, οι χρυσαυγίτες, για να βρει ευκαιρία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να ξηλώσει όργανά του που δήθεν είναι υπέρμαχοι της Χρυσής Αυγής , για να τσακωθούν λίγο στα παράθυρα οι πολιτικοί που προσπαθούν και αυτοί να κερδίσουν από αυτήν την δολοφονίαγια να δοθεί η ευκαιρία και στην Χρυσή Αυγή να γίνει λίγο πιο γνωστή και να δείξει την υπεροχή της και να θυμίσει σε όλους ότι εδώ φτάσαμε γιατί εσείς μας ψηφίσατε.
    Όμως ας αναλογιστεί κανείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω  από την υπερβολική δημοσιότητα του θέματος ;  Γερμανικές εκλογές , συμφωνίες για την Ελλάδα κάτω από τραπέζι, η Τρόικα στην Αθήναασχολήθηκε κανείς με όλα αυτά που  καθορίζουν το μέλλον μας για άλλη μια φορά; Όχι γιατί προσπαθούσαμε όλοι να βρούμε το παραμικρό που θα είχε σχέση με την δράση της Χρυσής Αυγής.
    Δεν λέω η δολοφονία Φύσα ήταν και είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας απασχολήσει και να φωτίσουμε  τα βαθύτερα αίτια αυτής της αποτρόπαιης πράξης . Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό . Τι όπλισε πραγματικά το χέρι αυτού του ανθρώπου ; Πως ένας πρώην αριστερός οργανωμένος μάλιστα αλλάζει ιδεολογία και προσχωρεί στην Χρυσή Αυγή;
    Ποιος έφερε την Χρυσή Αυγή ; Γιατί την έχουμε συνδυάσει με δολοφονίες και ρατσιστικές δραστηριότητες ;  Δεν είναι αποτέλεσμα της οργής και της αδικίας που νιώθουν οι πολίτες η δημιουργία ακραίων ενδεχομένως θέσεων και δραστηριοτήτων;
    Δηλαδή όσοι οδήγησαν την χώρα σε αυτόν το γκρεμό δεν είναι εγκληματίες;
Δεν είναι ηθικοί αυτουργοί για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που έφτασαν στο αμήν και έδωσαν τέλος στην ζωή τους ;
Δεν είναι ηθικοί αυτουργοί αυτοί που δημιούργησαν μια κοινωνία πεινασμένη εξαθλιωμένη ντροπιασμένη και οργισμένη;
Δεν είναι εγκληματίες αυτοί που έφαγαν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων ;
Αυτοί που υποβάθμισαν την Παιδεία ;
Αυτοί που έφαγαν τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία ;
Αυτοί που δημιούργησαν ένα εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα ;
Αυτοί που καθημερινά ξεπουλούν ιδανικά και ιδεώδη μιας Ελλάδας με ιστορική παρουσία στο πέρασμα των αιώνων;
    Δεν δικαιολογώ εννοείται τον Ρουπακιά και τον κάθε Ρουπακιά που θα αφαιρούσε την ζωή από έναν άνθρωπο . Ούτε νομιμοποιώ την Χρυσή Αυγή και την δραστηριότητά της. Αλλά μην κολλάμε την ταμπέλα της Χρυσής Αυγής στο μέτωπό του Ρουπακιά,  να κολλήσουμε καλύτερα την ταμπέλα της σημερινής Ελλάδας.
    Η σημερινή Ελλάδα έτσι όπως την κατάντησαν όλοι οι κυβερνώντες είναι ο λόγος της έξαρσης ακραίων πράξεων και αυτό καλά θα κάνουμε να το δεχθούμε και να κόψουμε το κακό από την ρίζα του και όχι να χοροπηδάμε  γύρω από ένα θύμα και από έναν θύτη.
    Η κοινωνία άλλαξε και την αλλάξαμε εμείς διότι πολύ απλά όλοι ψάχνουμε να ακουμπήσουμε στον ώμο κάποιου που θα υποσχεθεί ότι θα παλέψει για τα δικαιώματα του πολίτη. Και όταν έχεις κουραστεί και απογοητευτεί από τους μέχρι τώρα σωτήρες φτάνεις στο σημείο να ψάχνεις αλλού το δίκιο σου.
    Διαφωνώ με τον τρόπο που η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και τις ακραίες απόψεις που έχουν να κάνουν και με ασθενείς ομάδες όμως διαφωνώ και με την πλήρη εκμετάλλευση της κοινωνίας από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις.
    Δηλαδή επειδή οι άλλες παρατάξεις μας πίνανε τόσο καιρό το αίμα στα μουλωχτά κι επειδή στα κρυφά εκμεταλλεύονται την ίδια την κοινωνία την οποία διατείνονται ότι υπηρετούν σημαίνει ότι είναι καλύτερες από την κάθε Χρυσή Αυγή που μάχονται;
    Γιατί δεν ρίχνουμε μια ματιά να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έπιναν στο όνομα της Δημοκρατίας και στην υγειά του κορόιδου;
    Γιατί δεν ερευνούμε να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που είχαν στρογγυλοκαθίσει σε δύο και τρείς καρέκλες του δημοσίου παράλληλα; Γιατί δεν ψάχνουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί που επιβιώνουν όποια κυβέρνηση και αν έρθει στην εξουσία και με ποιον τρόπο;
    Πως οι ιδεολόγοι που έχουν φιλελεύθερες ιδέες και μιλούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη είναι αυτοί που πρώτοι εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους πριν ακόμη ξημερώσει;
    Βρήκαν τώρα καραμέλα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση  και πρέπει να φύγει από την μέση .Και τι καταφέρνουν με αυτό ; Να την κάνουν πιο δημοφιλή και πιο δυνατή.  Αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ή όποια Χρυσή Αυγή τέλος πάντων τότε εμείς την κάναμε αυτό που είναι σήμερα και είναι πια ηλίου φαεινότερο.
    Ο εισαγγελέας ερευνά ας εμπιστευτούμε την έρευνά του έχοντας την πεποίθηση  ότι θα κάνει το καθήκον του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
1)Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: