Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης 

«Βγείτε από την αδράνεια που υπάρχει γύρω σας. Μην ρωτάτε τι κάνουν οι άλλοι για σας. Εξηγείστε, στον εαυτό σας πριν απ’ όλα, τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Για τον εαυτό σας και για τον τόπο σας». 

Να κι ένας “ευλογημένος” άνθρωπος που προτρέπει τους νέους ν’ αφήσουν την αδράνεια και να δραστηριοποιηθούν για να κάνουν κάτι υπερασπιζόμενοι τον εαυτό τους και τον τόπο τους. Το γιατί το αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων άνθρωπος. Οι ίδιοι οι νέοι προσβάλλονται βάναυσα, αν σκεφτεί κανείς την ωμή βία που τους ασκείται. Αγώνας διαρκής, προσωπικές θυσίες, αξιοζήλευτη επιστημονική κατάρτιση για να διαπιστώσουν οι νέοι ότι τους εμπαίζουν με τον πλέον αισχρό τρόπο. Επενδύουν χρόνο, κόπο, χρήμα για να εισπράξουν την ταπείνωση, την περιφρόνηση, τη χλεύη. Στερούνται πολλών απ’ τα δικαιώματα της οικουμενικής διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως εκείνα διατυπώθηκαν στις 10-12-1948, με πρώτο και κύριο το άρθρο 23, που αναφέρεται στο αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουν και να μην αντιδρούν οι άμεσα θιγόμενοι, όταν η ανεργία των νέων τρέχει με 60%. Οι νέοι πρέπει πρώτοι απ’ όλους να τσακίσουν αυτό το αισχρό σύστημα εξουσίας που τους στερεί το δικαίωμα στη ζωή.

Εξίσου σωστά βρέθηκε αυτός ο «ευλογημένος άνθρωπος» να προτρέψει τους νέους να υπερασπιστούν την ίδια τους την πατρίδα, που ντροπιάζεται διαρκώς σε εξώφυλλα των «κίτρινων» εντύπων της εσπερίας. Πώς γίνεται ανεκτό να βάζουν αγάλματα τα χειρονομούν, να ασχημονούν πάνω σε κάθε τι ελληνικό εκείνοι οι οποίοι σαν «σημαία» του δυτικού πολιτισμού έχουν την ελληνική παρακαταθήκη. Δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να μη θέλει την αντίδραση και την ειρηνική εξέγερση των νέων απέναντι στη σαπίλα και την πτωμαΐνη που αναδίδει το πολιτικό σύστημα των μιζαδόρων και των απατεώνων της μεταπολίτευσης.

Οι παραπάνω προτροπές περί εξόδου από την αδρανή κατάσταση των νέων έγινε από τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως σε μια συνηθισμένη συνάθροιση των νεολαίων του κυβερνώντος κόμματος. Δεν έχει σημασία ότι για άλλη μια φορά ενέπαιξε το ακροατήριο του. Σημασία έχει ότι τα είπε. Είναι μια απ’ τις σπάνιες φορές που συμφωνώ απολύτως με τον πρωθυπουργό, που επιτέλους είπε την αλήθεια έστω υποκρινόμενος. Μένει να τον ακούσουν οι νέοι και μάλιστα άμεσα.

Λοιπόν νεαροί και νεαρές δεν κάνετε το «μπάσιμο»; Δεν κάνετε την αρχή; Αδράξτε την ευκαιρία και ακολουθείστε τον «μεγάλο αρχηγό». Δε χάνετε και τίποτα, το πολύ-πολύ να χάσετε την κάρτα ανεργίας σας. Για τον «εαυτό σας και τον τόπο σας» τσακίστε όσους μπαίνουν τροχοπέδη στη ζωή σας.

«Μη ρωτάτε τι κάνουν οι άλλοι (πολιτικοί, συνδικαλιστές κλπ), αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσείς». Για μία και μόνο φορά ακούστε και πιστέψτε τον πρωθυπουργό και κάντε το «κουμάντο» σας.

Εκμεταλλευτείτε την «ευκαιρία» που σας προσφέρει και τσακίστε τους όλους «εδώ και τώρα», όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης ρήτωρ των «περήφανων νιάτων και τιμημένων γηρατειών».
 Τέτοια ευκαιρία δε θα ξαναβρείτε.

Υγ. άσχετα με το «πνεύμα» του άρθρου, ο σημερινός πρωθυπουργικός λόγος απευθυνόμενος σε ακροατήριο νέων ανθρώπων δείχνει το μέγεθος του πολιτικού αμοραλισμού και της πλήρους αποθράσυνσης των δημίων της χώρας…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας το έστειλε ο ΜΙΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: