Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πληρώσαμε επιπλέον 116, 515,11 ευρώ ... λόγω καθυστέρησης!

Κι όμως, την ώρα που όλα ... κόβονται στη χώρα μας οι υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν την πολυτέλεια να καθυστερούν και να χρεώνουν τη χώρα με τόκους υπερημερίας! Έτσι φαίνεται πως έγινε στην περίπτωση της εισφοράς της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να επιβαρυνθεί με 116.000 ευρώ!
Η υπόθεση έρχεται στο φως με ερώτηση που κατέθεσαν δυο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ στη βουλή όπου φαίνεται πως εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η δέσμευση πίστωσης ύψους 103.913,35 ευρώ για την πληρωμή τόκων υπερημερίας μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012 σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, για την πληρωμή στην μόνιμη αντιπροσωπεία του Στρασβούργου.
Επιπρόσθετα με απόφαση ανάληψης υποχρέωσης της ΣΤ' Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 12.601,76 ευρώ για την πληρωμή τόκων υπερημερίας 18 ημερών μηνός Ιουλίου 2013 σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, του Οικονομικού Έτους 2013 για την πληρωμή στην μόνιμη αντιπροσωπεία του Στρασβούργου.
Οι βουλευτές των ΑΝ. ΕΛ. Τ. Κουίκ και Ρ. Μακρή στην ερώτησή τους σημειώνουν:
«Πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που περικόπτονται - π.χ. - επιδόματα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ελέω οικονομικής κρίσης, να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με τέτοια ποσά από πράξεις ή παραλείψεις της Διοίκησης ή της Πολιτικής Ηγεσίας;» και προσθέτουν «ποιος Υπουργός θα τα βάλει από την τσέπη του, για να μην επιβαρυνθούν οι Έλληνες πολίτες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: