Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Διατηρείται ακέραιη η φοροληστεία στο πετρέλαιο θέρμανσης


Επιβεβαιώθηκε και επίσημα, με τη χτεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, το γεγονός ότι ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά θα μείνουν φέτος στην παγωνιά.
Επιστροφή φόρου μόλις στα 35 λεπτά το λίτρο και μόνο για το επιδοτούμενο κομμάτι της κατανάλωσης, μοιράζει η συγκυβέρνηση με τη μορφή «επιδόματος» για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παρά τα όσα διαρρέονταν τις προηγούμενες μέρες, σταθερά στο ύψος της περσινής φοροληστείας παραμένει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, οπότε η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται περίπου στα 1,3 ευρώ το λίτρο (σχεδόν 1 ευρώ/λίτρο με το επίδομα).
Σταθερές παραμένουν και οι επιδοτούμενες ποσότητες, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας.
Με αυτά τα δεδομένα κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα δεν έχει ούτε η «προκαταβολή» για το 25% της επιδότησης που προβλέπεται για φέτος, ούτε η εμφανιζόμενη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων (τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται στα 30.000 ευρώ, για έγγαμους χωρίς παιδιά στα 40.000 ευρώ και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ τα περιουσιακά κριτήρια διαμορφώνονται για τους άγαμους στα 200.000 ευρώ και για τους έγγαμους στα 300.000 ευρώ).
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: