Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δεν έφτασε ούτε στο χειρουργείο...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

Η υποστελέχωση και υπολειτουργία του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο «Αγία Σοφία» δεν επέτρεψε σε αγοράκι με συγγενή καρδιοπάθεια να φτάσει ούτε στο χειρουργείο: Πέθανε στο δρόμο απ' τις Σέρρες για την Αθήνα.
Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια«ένα αγοράκι 2,5 ετών -που είχε χειρουργηθεί παλιότερα- ήταν σε λίστα προς χειρουργείο ήδη από το 2011, τότε που οι ιθύνοντες με ασύστολα ψεύδη έκλεισαν το Κέντρο. Το παιδί δεν εξυπηρετήθηκε από το Ωνάσειο κατά την περίοδο που το ΕΚΑΣΚΑΠ παρέμεινε κλειστό και σήμερα που αυτό θεωρητικά είναι ανοιχτό, δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί, γιατί έχει δοθεί μόνο μία μέρα χειρουργείου εβδομαδιαίως! Οταν, επιτέλους, έφτασε η σειρά του, η οικογένεια ξεκίνησε από τις Σέρρες όπου διαμένουν και στη διαδρομή προς το Παίδων, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή».
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει τις επανειλημμένες καταγγελίες του ότι η εγκληματική απόφαση για «το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ τον Οκτώβρη του 2011 εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, στο βωμό των οποίων δε δίστασαν να θυσιάσουν καρδιοπαθή παιδιά και λειτουργούς Υγείας ως εξιλαστήρια θύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: