Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αγώνας ΝΕΩΝ και ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ στη μνήμη του Θεωνά Χαματζόγλου (π.πρόεδρου)


Πραγματοποιήθηκε χθες στο "ΝΙΚΟΣ ΑΒΕΡΗΣ" της Γαλάτιστας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη σημερινή ομάδα του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ και στους ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ της. 





 Ήταν ένας αγώνας μνήμης στον Θεωνά Χαμαμτζόγλου που διετέλεσε πρόεδρος και επί σειρά ετών άοκνος ...ΕΡΓΑΤΗΣ του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ και που έφυγε από κοντά μας πριν από 6 περίπου χρόνια.



Περίπου τριάντα Παλαίμαχοι πήραν μέρος στον αγώνα αυτόν και αγωνίστηκαν άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο , ανάλογο με τις αντοχές τους. Ποιους να πρωτοθυμηθούμε; όλο και κάποιον θα ξεχάσουμε. 








Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως ο Μίμης Λεπτοκαρύδης μετά από πάρα πολλά χρόνια ξανακοουτσάρησε παίκτες που τους προπονούσε όταν ήταν ακόμα παιδιά. Κάτω από τα δοκάρια ξανακάθησε ο ....Γκρόμπελερ, αλλά και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και αργότερα του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ Νίκος Τολούδης. Ακόμα και ο ....Σέστιτς πήρε τη ....δόση του μέσα στο γήπεδο



 Στις κερκίδες αρκετός κόσμος , όλων των ηλικιών και αρκετοί ΠΑΛΙΟ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ που κατέβηκε στο γήπεδο να δει τους παλιούς ποδοσφαιριστές και  να αποτήσουν ελάχιστο φόρο τιμής στον Θεωνά,




 Να πούμε πως αρκετοί πως από τους παλαιμάχους ήρθαν στο γήπεδο όψι μόνο με παιδιά αλλά και με τα εγγόνια τους.






Η είσοδος των παικτών στον αγωνιστικό χώρο έγινε με την σημαία του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ που την κρατούσαν μικρά κοριτσάκια και με τους μικρούς ποδοσφαιριστές που τους κρατούσαν από το χέρι οι ...ΜΕΓΑΛΟΙ.   






 Μετά την είσοδο τους στο κέντρο του γηπέδου έγινε η ανάρτηση της σημαίας του συλλόγου με τον ΥΜΝΟ της ομάδας που ακούστηκε πρώτη φόρα στο γήπεδο. Τον αγώνα σφύριξε ο παλαίμαχος διαιτητής Βασίλης Θωμάς.  προσκλήθηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην πρόεδρος του ΑΝΘΕΜΛΟΥΝΤΑ Δημήτρης Σισμάνης αλλά παραχώρησε την τιμητική αυτή πρόταση - μάλλον δεν τον "ανκούσαν τα πουδάρια"- στον Βασίλη


 






 Ο κανονικός αγώνας έληξε 4-4 και τα πέναλτυ ανέδειξαν τον νικητή. Και νικητής ήταν η ομάδα των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ που αποδείχτηκε πως ήταν ποιο εύστοχη.   

 Στο 5-4 των πέναλτυς τελυταίος χτύπησε παίκτης της ΝΕΑΣ ομάδας αλλά σημάδεψε το δοκάρι και έτσι ι ιστορία έγραψε ΝΕΟΙ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ 9-8. Να πούμε ακόμα πως κατά την διάρκεια του αγώνα οι ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ είχαν σημαδέψει 2 ή 3 φορές τα δοκάτια των ΝΕΩΝ.

















Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ απένειμε στον γιο του Θεωνά αναμνηστική πλακέτα.


 Μετά δε το τέλος του αγώνα στους συμμετέχοντας απονεμήθηκαν ΕΠΑΙΝΟΙ και μετάλλια μετά τριαντάφυλλου.


 Και το κλείσιμο της όλη εκδήλωσης έγινε με την πατροπαράδοτη Γαλατσιάνικη φιλοξενία στην υπαίθρια ταβέρνα που ετοίμασε οι διοίκηση για τους καλεσμένους της.
Τέλος η Διοίηκηση μας υποσχέθηκε μια νέα εκδήλωση τον Σεπτέμβριο. Κάτι πήρε το αυτί μας για το τι θα  μας ετοιμάσουν αλλά ας περιμένουμε. Καλοκαίρι είναι θα περάσει.
Και στιγμιότυπα από τον αγώνα (video)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1) Φωτογραφικό υλικό πιστεύουμε πως θα αναρτηθεί και από άλλους.
2) Όταν μας δοθούν τα ονόματα των ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ από τη διοίκηση θα το αναρτήσουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους επαίνους τους πήρες σαν παλιός διαιτητής ή για το ρεπορτάζ?

tseligas είπε...

ρωτήστε τη διοίκηση.