Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο Βόλο από το ΠΑΜΕ


Από την επίσκεψη αλληλεγγύης
Από την επίσκεψη αλληλεγγύης
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 28/4, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βόλο. Παρέδωσαν τρόφιμα, καλοκαιρινά ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά των προσφύγων. Ταυτόχρονα, οργάνωσαν ψυχαγωγικό - μουσικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με παιδικά και λαϊκά τραγούδια.
Στη συζήτηση με τους πρόσφυγες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανέδειξαν τις ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για τη συμφωνία εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγες ζήτησαν, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες, να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και να τους επιτραπεί η μετακίνηση στις χώρες που επιθυμούν και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής στο κέντρο φιλοξενίας, (φαγητό από κέτερινγκ, ενίσχυση των μερίδων κρέατος, φρέσκο γάλα και κρέμες για τα μικρά παιδιά, τοποθέτηση τηλεόρασης για ενημέρωση, πλυντηρίων ρούχων κ.ά.).
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό τους και θα συνεχίσουν να διεκδικούν, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: