Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ΕΕ όχι μόνο ΔΕΝ καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Πολωνία, αλλά επιχειρεί και να τις δικαιολογήσει

Προκλητική ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες καταδίκες μελών και στελεχών του ΚΚ Πολωνίας με ποινές φυλάκισης ως και 9 μήνες από Δικαστήριο της χώρας γιατί θεωρήθηκε «αδίκημα» κι έγκλημα η διάδοση των ιδεών τους μέσω της εφημερίδας «Brzask» και της ιστοσελίδας www.kompol.org.
Όχι μόνο δεν καταδίκασε τις αντικομμουνιστικές διώξεις, αλλά και επιχείρησε νομικά να τις δικαιολογήσει επικαλούμενη τη μη εφαρμογή του επίσης αντιδραστικού Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Ενώ αυτή και τα άλλα όργανα της ΕΕ είναι κατά τα άλλα λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις που βολεύουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, μπροστά στην αντικομμουνιστική υστερία προσποιείται ότι «νίπτει τας χείρας της». Ενώ εμφανίζεται… ευαίσθητη κι αυτόκλητη «υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με κάθε είδους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πιέσεις, στις αντικομμουνιστικές διώξεις κι απαγορεύσεις δεν βρίσκει μια λέξη καταδίκης.
Η στάση της ΕΕ καθόλου δεν εκπλήσσει αφού πρωτοστατεί στην αντικομμουνιστική εκστρατεία και αφήνει ελεύθερο το πεδίο στις κυβερνήσεις της, δικαιολογώντας και στην πράξη επιβραβεύοντας τους νόμους που προωθούνται στη βάση των δικών της αντικομμουνιστικών κατευθύνσεων και ανιστόρητων διακηρύξεων. Η δε κυβέρνηση της Πολωνίας με αυτές τις διώξεις δίνει τα διαπιστευτήριά της στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ ως φιλοξενούσα χώρα της πρόσφατης Νατοϊκής Συνόδου με τις επικίνδυνες αποφάσεις της σε βάρος των λαών. Αυτή είναι η ταξική δημοκρατία τους, η δικτατορία του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη του έτσι ώστε οι λαοί να ορθώσουν μέτωπο καταδίκης κι απομόνωσης του αντικομμουνισμού της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, διεκδικώντας να γνωρίσουν την ιστορική αλήθεια που τελικά θα λάμψει απέναντι στις αντικομμουνιστικές διώξεις κι απαγορεύσεις, την ανιστόρητη διαστρέβλωση του σοσιαλισμού, και την προκλητική συκοφάντηση των κομμουνιστών. Αλληλεγγύη στους Πολωνούς κομμουνιστές. Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Πολωνίας.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αναλυτικά, η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ερώτηση του Κ. Παπαδάκη έχει ως εξής: 
«E-003067/2016 - Απάντηση της κ. Jourová εξ ονόματος της Επιτροπής - 13.7.2016
Η ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Η Επιτροπή επιδιώκει να διασφαλίσει την τήρηση των εν λόγω δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με τις Συνθήκες της ΕΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 1 ο Χάρτης της ΕΕ εφαρμόζεται στα κράτη - μέλη μόνον όταν αυτά εφαρμόζουν το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το θέμα που έθεσε ο αξιότιμος κ. βουλευτής δεν σχετίζεται με την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης. Ως εκ τούτου, ο Χάρτης δεν εφαρμόζεται».
Η Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή, την οποία είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Παπαδάκης, έχει ως εξής
«Θέμα: Προκλητικές ποινικές καταδίκες μελών και στελεχών του ΚΚ Πολωνίας
Πρόσφατα μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας καταδικάστηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο της DąbrowaGórnicza με ποινές φυλάκισης ως και 9 μήνες γιατί θεωρήθηκε "αδίκημα" κι έγκλημα η διάδοση των ιδεών τους μέσω της εφημερίδας "Brzask" και της ιστοσελίδας www.kompol.org.
Για την καταδίκη τους το δικαστήριο, ακολουθώντας τις αντικομμουνιστικές θέσεις των Πολωνικών αρχών, επιστράτευσε σαθρές κι έωλες κατηγορίες περί «δημόσιας προώθησης ολοκληρωτικού συστήματος», προσπαθώντας έτσι να σβήσει και να συκοφαντήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, το δικαίωμα της δουλειάς, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι πολωνικές αρχές προκλητικά εδώ και χρόνια απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα και τώρα καταδικάζουν τους κομμουνιστές, με την επίκληση των "δημοκρατικών αξιών".
Ανάλογες αντικομμουνιστικές, διώξεις, καταδίκες κι απαγορεύσεις ΚΚ, έχουν επιβληθεί και ισχύουν και σε άλλα κράτη - μέλη, με την ανοιχτή στήριξη της ΕΕ η οποία έχει αναγορεύσει τον αντικομμουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της, που πηγαίνει χέρι - χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Μπορεί τώρα καθένας και με αποδείξεις να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνουν οι διακηρύξεις της ΕΕ περί των "αξιών της ελευθερίας και δημοκρατίας".
Αυτή είναι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, κι η ταξική βαρβαρότητα του συστήματος που υπερασπίζονται. Το δίκιο της εργατικής - λαϊκής πάλης, η αλήθεια των κομμουνιστών δεν δικάζονται, ούτε απαγορεύονται. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει.
Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος: Στις "αξίες" της ΕΕ συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση και δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, η ποινικοποίηση της έκφρασης των κομμουνιστικών ιδεών και της δράσης των κομμουνιστών, που επιβάλλουν οι αρχές και η κυβέρνηση της Πολωνίας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: