Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Με προαπαιτούμενο την εφαρμογή σκληρών μέτρων και άλλες «διευθετήσεις» τα παζάρια για το χρέος

Τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τη «γεωστρατηγική» θέση της Ελλάδας για την υλοποίηση μίας σειράς ιμπεριαλιστικώνΑλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα. 
σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή εμφάνισε ως «ατού» στα παζάρια για την «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους ο πρωθυπουργός, 

«Η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις», καυχήθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο διάλογο που είχαν στην αρχή της συνάντησης, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μέτρα που υλοποίησε η κυβέρνησή του στο Ασφαλιστικό. Σχετικά με το αίτημα για «ελάφρυνση» του χρέους, επισήμανε ότι «έχει φτάσει η ώρα να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές» καθώς και «να ενθαρρύνουμε το ρόλο σταθερότητας» που έχει η Ελλάδα.
«Παρά τις κρίσεις που αντιμετώπισε, η Ελλάδα παραμένει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή σε μια περίοδο αστάθειας», έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση. «Είναι ανάγκη να ενδυναμωθεί ο ρόλος της χώρας μας», πρόσθεσε, προβάλλοντας το στόχο της αστικής τάξης να αναβαθμιστεί η θέσή της στην περιοχή, μέσω της μεγαλύτερης εμπλοκής στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ο Τζακ Λιού επανέλαβε ότι πρέπει να «τρέξουν» τα αντιλαϊκά μέτρα για να ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με την «ελάφρυνση» του ελληνικού κρατικού χρέους.
«Υπάρχουν περισσότερα πράγματα να γίνουν, αλλά είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις»,σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαφημίσει το «μείγμα» που προβάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Πηγές της ΝΔ έκαναν λόγο για «πολύ καλό κλίμα», επισημαίνοντας ότι συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, η χώρα και η Ευρώπη και πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την κρίση.
«Στην προσπάθεια αυτή, είναι προφανές ότι ο εποικοδομητικός ρόλος των ΗΠΑ έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Λιου στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: