Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ρύπανση από λύματα της περιοχής της Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Προποντίδας στην Π.Ε. Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ  της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Προποντίδας, αλλά και των γύρω περιοχών, καθώς όπως και οι ίδιοι καταγγέλλουν, έχουν εντοπίσει έντονα σημάδια ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής.
Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιούνη 2016, έπειτα από έντονη βροχόπτωση, ακατέργαστα λύματα που βγήκαν από τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής, έπεσαν στο ρέμα. Το ρέμα, που ξεκινάει από τον Άγιο Αντώνιο και καταλήγει στην Καλλικράτεια φούσκωσε, κατεβάζοντας κι αυτό με τη σειρά του, τα ακατέργαστα λύματα στην θαλάσσια περιοχή. Τα σημάδια της ρύπανσης (καφέ χρώμα της θάλασσας και έντονη άσχημη μυρωδιά), ήταν εμφανή.
Επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται έπειτα από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Προποντίδας να κλείσει τους βιολογικούς καθαρισμούς σε Μουδανιά, Καλλικράτεια και Ποτίδαια και να μην  δέχονται φορτία, εκτός των αποχετευτικών αγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή και ιδιαίτερα στην θερινή περίοδο που ο πληθυσμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί δεν γνωρίζουν εάν και σε ποιο επίπεδο τίθεται θέμα υγιεινής, καθώς το ρέμα περνά και από τα σπίτια, ούτε όμως γνωρίζουν και αν τελικά υφίσταται πρόβλημα με την επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής. Επίσης δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με το αν υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξαιτίας της προαναφερθείσας κατάστασης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Την αποκατάσταση της παρούσας ρύπανσης και την λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.
·        Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με την περίπτωση να τίθεται θέμα ασφάλειας υγιεινής και σε ποιο επίπεδο, καθώς και αν τίθεται θέμα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.


Οι βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: