Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ανέγερση Σχολικών Διδακτηρίων στην πόλη του Κιλκίς


ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση

Μεγάλο είναι το πρόβλημα από πλευράς κτηριακών υποδομών στην Α΄θμια Εκπαίδευση της πόλης του Κιλκίς, καθώς τα διδακτήρια δεν επαρκούν για να στεγάσουν επαρκώς τους μαθητές της πόλης.
Στην προσπάθεια εξεύρεσης χώρων έχει καταληφθεί, έως τώρα, κάθε ζωτικός χώρος των υφιστάμενων παλαιών κτηρίων ανεξαρτήτου χρήσης και έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.
Συγκεκριμένα:
·   Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δυο ανεπαρκείς «τυφλοί» χώροι χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας. Στον έναν χώρο φοιτούν 16 μαθητές και στον άλλο χώρο 18 μαθητές, ενώ στο υπόγειο του σχολείου έχουν διαμορφωθεί άλλοι δυο χώροι για να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας.
·   Στο 4° Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς έχουν εξαντληθεί όλοι οι χώροι (εργαστήρια, αποθήκες κ.ά.) και έχουν διαμορφωθεί ως αίθουσες διδασκαλίας με αποτέλεσμα το σχολείο να «ασφυκτιά».
Επιπλέον αναμένεται να υπάρξει αύξηση μαθητών στα σχολεία της πόλης του Κιλκίς λόγω της μείωσης των μαθητών και των συγχωνεύσεων των σχολείων σε χωριά που βρίσκονται κοντά στην πόλη του Κιλκίς. Λόγω της διαρροής μαθητών από το Δημοτικά Σχολεία του Πεδινού και της Κρηστώνης καθώς και από τις μετακινήσεις των μαθητών από τα κλειστά σχολεία των χωριών της περιοχής.
Η κατάσταση για το επόμενο σχολικό έτος για τις σχολικές μονάδες της πόλης του Κιλκίς αναμένεται ως εξής:
·   Στα εννέα (9) Δημοτικά σχολεία θα φοιτήσουν 1877 μαθητές, ενώ οι χαρακτηρισμένες αίθουσες διδασκαλίας είναι εβδομήντα πέντε (75).
·   Όσον αφορά τα 13 νηπιαγωγεία της πόλης του Κιλκίς, που αναμένονται για το σχολικό έτος 2016-17 περισσότερα από 600 νήπια, η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι περισσότερες αίθουσες των νηπιαγωγείων είναι μικρές και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν παραπάνω από 20- 22 νήπια. Πολλά όμως νηπιαγωγεία λειτουργούν σε αίθουσες με 25 νήπια, ενώ το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο στα ολοήμερα τμήματα που τα νήπια σιτίζονται και ξεκουράζονται σε στρωματάκια.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι γονείς των 18 νηπίων που φοιτούν στο παράρτημα του 3ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση του νοικιασμένου χώρου και δεν επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στο παράρτημα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να κατασκευαστούν νέα σχολικά διδακτήρια για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών στέγασης των μαθητών στην Πόλη του Κιλκίς και για να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, να ελεγχθεί η καταλληλότητα τους  και να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις με επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.


Οι Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: