Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Για τον γιορτασμό των 71 χρόνων από τον βαμβαρδισμό των Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαζικό-μαχητικό παρόν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι , την Τρίτη, 9 Αυγούστου, 20:00 στην Ακρόπολη.
Ναγκασάκι

Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ρίψη των πυρηνικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ενός από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, όπου περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ η πυρηνική ακτινοβολία προκάλεσε το θάνατο άλλων 100.000-200.000 ανθρώπων, από εκείνη τη μέρα και για δεκαετίες αργότερα. Πραγματικός στόχος αυτού του εγκλήματος δεν ήταν η ήδη γονατισμένη Ιαπωνία, αλλά η τρομοκράτηση των λαών, των εργατικών και λαϊκών κινημάτων σε όλο τον κόσμο που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού.
Χιροσίμα
Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, όλο και πιο επικίνδυνου, γύρου αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας για τις πηγές ενέργειες, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών που εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Ουκρανία και αλλού. Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται τελείως ασύνδετη με τις γενικότερες, διεθνείς εξελίξεις. Αντίθετα, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ηχούν πιο έντονα τα τύμπανα γενικευμένης σύγκρουσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Ναγκασάκι
Σε αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη μια τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει το λαό με νέους φόρους και επιβάλλει νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ από την άλλη αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Να δώσουμε Μαζικό-Μαχητικό παρόν στην Εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη, 9 Αυγούστου, 20:00 στην Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: