Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δεν καταργεί τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί η Κυβέρνηση

Αρνητικά απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στο αίτημα του ΚΚΕ να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Μανώλη Συντυχάκη.

«Να καταργηθεί ο παράλογος και καταστροφικός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί», ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας ότι οδηγεί «στην καταστροφή μικρομεσαίων οινοπαραγωγών, διευκολύνοντας έτσι τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στους μεγάλους».
Τόνισε ότι «από τις 160.000 αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις που είναι καταγεγραμμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο, μόνο οι 27.000 προέβησαν σε ψηφιακή υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής»
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι «ήταν αναγκασμένη η κυβέρνηση» να πάρει μέτρα. Αναφέρθηκε στο ιστορικό του ΕΦΚ, λέγοντας πως αρχικά ήταν να επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση και λόγω των αντιδράσεων αναζητήθηκαν «ισοδύναμα φορολογικά για να αφαιρέσουμε το ΦΠΑ από την Παιδεία».
Ανέφερε ακόμα πως θα ενταθούν οι έλεγχοι για να εντοπιστούν οι παραβάτες της νομοθεσίας που επιβάλλει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί.
«Θεωρείτε το 83% των αγροτών ότι είναι φοροφυγάδες, είναι απατεώνες. Παράνομοι δεν είναι οι αγρότες, παράνομος είναι ο φόρος», ανέφερε ο Μ. Συντυχάκης για τους ελέγχους σε βάρος τους.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ οινοβιομηχάνων που θέλουν να ελέγξουν την παραγωγή, την εμπορία και τη διακίνηση του κρασιού και ανέφερε πως στο Ηράκλειο Κρήτης οι αμπελουργοί παραδίδουν σταφύλια με τιμή 17 έως 20 λεπτά το κιλό για να πληρωθούν σε ένα χρόνο. 
ΠΗΓΗ και ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσέλιγκα τη πάτησες. Να δούμε τι θα το κάνεις τώρα το κρασί σου.

tseligas είπε...

Έχω δυο επιλογές. Η μία να το κάνω ξύδι και να το δίνω σε όσους χουλ(ι)νουν από τα όσα γράφω και η δεύτερη θα γεμίζω την μπανιέρα και θα κάνω μπάνιο με κρασί αντί με νερό ααααα και η τρίτη θα έρχεστε και θα το πίνουμε μαζί. έτσι κι αλλιώς εγώ δεν κάνω εμπόριο για τον εαυτό μου το κάνω

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε τσελιγκα. Εισαι ολα τα λεφτα !!!