Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Μπουλντόζες του Ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν αγωγούς ύδρευσης των Παλιστινίων

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις «ξερίζωσαν» χτες αγωγούς ύδρευσης μήκους αρκετών χιλιομέτρων, που είχαν χρηματοδοτηθεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Δράση κατά της Πείνας» και είχαν εγκατασταθεί το τελευταίο τετράμηνο στο πλαίσιο προγράμματος με σκοπό την ύδρευση της κωμόπολης Τουμπάς, στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική Οχθη στο πλαίσιο τακτικής που ακολουθούν εδώ και χρόνια για να ξεριζώσουν τους Παλαιστίνιους από τη γη τους.

Σύμφωνα με τον Αρίφ Νταραγμάχ, επικεφαλής του κοινοτικού συμβουλίου του Τουμπάς, οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ξεκίνησαν την καταστροφή του δικτύου σωληνώσεων χτες το πρωί καταστρέφοντας τελείως ό,τι είχε εγκατασταθεί μεταξύ της κωμόπολης Τουμπάς και του χωριού Γιάρζα, ενώ κατέστρεψαν και μεγάλο τμήμα του αγωγού μήκους εννιά χλμ. που συνδέει το χωριό Γιάρζα με το χωριό αλ Μάλιχ.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των Παλαιστινίων, αρκούμενος να δηλώσει πως θα διενεργηθούν «έρευνες».
Σύμφωνα με διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στη Δυτική Οχθη πάνω από 200.000 Παλαιστίνιοι δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο, πόσιμο νερό. Το 2013 η παλαιστινιακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλ Χακ εκτίμησε ότι πάνω από το 50% των παλαιστινιακών πηγών και υδάτων εκτρέπεται από την ισραηλινή δημόσια εταιρεία ύδρευσης MEKOROT, ιδιαίτερα κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Εβραίων εποίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: