Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Παρουσιάστηκε η ελληνική ομάδα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Η ελληνική αποστολή που θα μετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (7-18 Σεπτέμβρη) παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική τελετή που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους αθλητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής (δείτε αναλυτικά εδώ). Στον ΓΓ του Κόμματος δόθηκε το λεύκωμα παρουσίασης της ελληνικής ομάδας που εξέδωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Την παράδοση του λευκώματος έκανε η αθλήτρια της τοξοβολίας και μέλος της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Ρίο Δωροθέα Ποιμενίδου.
Στην ελληνική ομάδα, που πάει στο Ρίο με αρκετές προσδοκίες για διακρίσεις, συμμετέχουν συνολικά 59 αθλητές και αθλήτριες (43 άνδρες και 16 γυναίκες). Είναι η μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, το 2004, όπου συμμετείχε ως «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης.
Θα συμμετέχει σε 11 από τα 22 αθλήματα της διοργάνωσης και συγκεκριμένα σε: Αντισφαίριση με αμαξίδιο, άρση βαρών σε πάγκο, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, μπότσια, ξιφασκία με αμαξίδιο, ποδηλασία, σκοποβολή, στίβος, τζούντο και τοξοβολία.
Σημειώνεται την αναδιανομή των θέσεων που επήλθε μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Ρωσίας, η Ελλάδα κέρδισε πέντε θέσεις επιπλέον.
Η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση σε περισσότερα από 11 αθλήματα μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλοςκαι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Επίσης παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής στους οποίους από αθλητές της αποστολής παραδόθηκε το λεύκωμα της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Επίσης παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης, της ΕΟΕ, της Ολυμπιακής Ακαδημίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: