Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Καταγγέλλει , η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.την επιβράβευση της βάρβαρης πολιτικής του Ισραήλ




Από τις κατεδαφίσεις των σπιτιών των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κατοχή
Την επιβράβευση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, συμπεριλαμβανομένης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της βάρβαρης πολιτικής του ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που οξύνεται με νέα μέτρα το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκηστην επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, αναφέροντας τα εξής:
«Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φύλακες ανάμεσά τους και των απεργών πείνας, συμπεριλαμβανομένου του ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αγωνιστή Αχμαντ Σαντάατ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την αρχή του 2016, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εβδομαδιαίως πάνω από 80 συλλήψεις νεαρών Παλαιστινίων για την τρομοκράτηση του παλαιστινιακού λαού. Στη Δυτική Οχθη συνεχίζουν την κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών και αγροτικών εγκαταστάσεων, ακόμη και πηγαδιών, με το πρόσχημα της "έλλειψης άδειας οικοδόμησης" των κατοχικών αρχών, ισοπεδώνοντας μέχρι τώρα πάνω από 160 σπίτια, όσα δηλαδή ολόκληρη την περσινή χρονιά, πετώντας στο δρόμο πάνω από 700 Παλαιστίνιους.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ερωτάται η Υπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ:
Πώς τοποθετείται στο δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων και άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας;
Πώς τοποθετείται επίσης στα παρακάτω γεγονότα ξεκάθαρης επιβράβευσης της πολιτικής του Ισραήλ όπως:
-- η συνεχιζόμενη αναβάθμιση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
-- η επιλεκτική "ευαισθησία" της ΕΕ σε κατεδαφίσεις από το Ισραήλ κτιρίων και υποδομών χρηματοδοτούμενων από την ίδια που εξυπηρετούν ανάγκες των ευρωενωσιακών μονοπωλίων για την επιχειρηματική δράση τους στην περιοχή, ενώ ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει.
-- η αναγόρευση του πρεσβευτή του Ισραήλ στη θέση του επικεφαλής της "Νομικής Επιτροπής» του ΟΗΕ";»

Δεν υπάρχουν σχόλια: