Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.


 ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο.  του Κ.Κ.Ε.
Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι από τους οποίους για πάνω από 4 μήνες. Αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν το δώρο του Πάσχα.
Για την κατάσταση αυτή έχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει ακόμη κι αυτήν την λειψή επιχορήγηση προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι. Οι λόγοι καθυστέρησης, που ουσιαστικά επικαλείται το υπουργείο δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Είναι αστείο και προκλητικό να αναφέρονται ως λόγοι-προσχήματα η έλλειψη εμπειρίας του προσωπικού του Υπουργείου, η ιδιαιτερότητα των ημερών λόγω αδειών το Πάσχα και διάφορα άλλα διαδικαστικά θέματα που προκαλούν δικαιολογημένα αγανάκτηση στους εργαζόμενους.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα πλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση βγαίνουν μέσα από τις περικοπές, τις μειώσεις, ακόμη και τις καθυστερήσεις στην καταβολή - οφειλομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό - παροχών.

Γι’ αυτό το λόγο ΕΡΩΤΑΤΑΙ η αρμόδια Υπουργός:
-           Τι μέτρα θα πάρει ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους και το δώρο Πάσχα;
-           Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να διασφαλιστούν από το ίδιο το κράτος οι μισθοί των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο;



 Οι βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: