Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα δίκαια αιτήματα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων που ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, τονίζει σε ερώτησή του προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας την κατασταλτική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ερώτησή του επεσήμανε συγκεκριμένα τα παρακάτω :
«Απεργία πείνας επ’ αόριστον ξεκίνησαν στις 17-04-2017 πάνω από 1500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πάνω από 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και καταγγέλλουν την απαράδεκτη πρακτική της φυλάκισης χωρίς απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Απαιτούν την άμεση αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων τους όπως η επικοινωνία με συγγενείς ή δικηγόρους και η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γνωστοποιώντας ότι πολλές δεκάδες έχουν ήδη πεθάνει μέσα στα κελιά λόγω ανεπαρκούς πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη με τη στήριξη ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπου σε αυτές τις συνθήκες εφαρμόζει πολιτική εμβάθυνσης-ενίσχυσης των πολιτικό-στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
- Πώς τοποθετείται στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων που ξεκίνησαν απεργία πείνας καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες πρακτικές που μετέρχονται οι ισραηλινές αρχές; 
- Πώς τοποθετείται στο επιτακτικό αίτημα για άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων;
- Θα συνεχίσει η ΕΕ την ενίσχυση των οικονομικών πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ;».

20/4/2017                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: