Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κ.Κ.Ε.
Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων των νηπιαγωγείων 1ου - 5ου, 13ου και 14ου Συκεών Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητείται να μη γίνει καμιά κατάργηση- συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.




Αθήνα 4/4/2017
Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΨΗΦΙΣΜΑ
Ενόψει της απαράδεκτης απόφασης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών να κλείσει τρία νηπιαγωγεία της περιοχής Βάρνας (1ο, και τα δύο τμήματα του 14ου), σας γνωρίζουμε ότι οι γονείς των μαθητών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ της Περιοχής ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τα εξής :
Η τωρινή απόφαση του Δημάρχου για κλείσιμο των άνω νηπιαγωγείων ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης (Υπουργείο Παιδείας) για κλείσιμο, συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάρτυρες αυτής της πολιτικής βρεθήκαμε όλοι μας πέρσι, με το κλείσιμο δύο ακόμα νηπιαγωγείων της περιοχής και τη μεταφορά των μαθητών σε όμορα νηπιαγωγεία. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα 30αρια τμήματα της αμάθειας, τα οποία καταγγέλλουμε και αντιπαλεύουμε.
Με την παρούσα επιστολή ΖΗΤΟΥΜΕ από το Δήμο να προβεί ΑΜΕΣΑ στις εξής ενέργειες :
1.       ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΥΡΕΣΗ κτιρίων κατάλληλων για τη μεταστέγαση των νηπιαγωγείων που λήγουν τα μισθωτήρια συμβόλαια (και άμεση ενημέρωση των Συλλόγων για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται).
2.       Έως ότου βρεθούν τα παραπάνω κτίρια, και ΜΟΝΟ για αυτό το χρονικό διάστημα, να παραταθούν τα συμβόλαια μίσθωσης των τριών «προς κλείσιμο» νηπιαγωγείων.
3.       Στα πλαίσια της υποχρέωσης της Διοίκησης για ενημέρωση των πολιτών, να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων ενυπόγραφη αναφορά για το ποια έργα πρόκειται να ξεκινήσουν ή είναι προς μέλετη σχετικά με την σχολική στέγη.
4.       Να δοθεί έγγραφη απάντηση στους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων, γιατί το οικόπεδο έμπροσθεν του Δημαρχείου Συκεών (ΠΑΡΚΙΝΓΚ) αποχαρακτηρίστηκε από χώρος σχολικού κτιρίου, και ζητούμε ΑΜΕΣΑ να χαρακτηριστεί και πάλι σχολική στέγη και να εκκινήσουν εργασίες ανέγερσης σχολικών κτιρίων.
5.       Να δοθεί ενυπόγραφη απάντηση στους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων, γιατί το έργο ανακαίνισης και υποστήριξης του κτιρίου της Πρόνοιας (πίσω από το Δημαρχείο Συκεών), και το οποίο «κατά τη δέσμευση του Δήμου» θα εκκινούσε αρχές του 2017 και θα στέγαζε τμήματα νηπιαγωγείου, γιατί «πάγωσε».
Σε κάθε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ οι υπογράφοντες διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μορφή υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Απαιτούμε :
·       Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
·       Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
·       Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

·       Δωρεάν ένα γεύμα σε κάθε μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: