Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από την εκδίωξη των παλαιστινίων από τη γη τους

Να στηρίξει τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού καλεί τον ελληνικό λαό η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με αφορμή την Ημέρα της Νάκμπα και τα 69 χρόνια από τον ξεριζωμό των παλαιστινίων από τα εδάφη τους για να φτιαχτεί το κράτος του Ισραήλ.
Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:

«Η χρονιά που πέρασε σε τίποτα δεν άλλαξε την καθημερινότητα του παλαιστινιακού λαού. Αντίθετα, όλες οι δυσκολίες του έχουν ενταθεί και τα προβλήματα που βιώνει εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής έχουν πολλαπλασιαστεί. Η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένη. Οι εβραϊκοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Οι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές παραμένουν για χρόνια σε αναμονή της δίκης τους ή της απαγγελίας κατηγοριών και κοντεύουν μήνα σε απεργία πείνας. Οι δολοφονίες και τραυματισμοί Παλαιστινίων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Όσο για το μέλλον της Παλαιστίνης διαφαίνεται δυσοίωνο, αφού η σύμπλευση της ηγεσίας των ΗΠΑ με το Ισραήλ βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος στη βάση της ύπαρξης δύο ανεξάρτητων κρατών με μια Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εργατική τάξη και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι στη χώρα μας διαχρονικά στηρίζουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο λαός μας δεν έχει πέσει θύμα καμιάς προπαγάνδας που κηλιδώνει αυτό τον αγώνα βάζοντας τους πάνοπλους ισραηλινούς θύτες στην ίδια ζυγαριά με τα άοπλα θύματά τους.
Κι αυτό γιατί η δίκαιη πάλη των Παλαιστινίων για το αυτονόητο δικαίωμά τους σε μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, υποκριτικά στηρίζεται στα λόγια από τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλλά στην πράξη δυναμιτίζεται με την αμέριστη στήριξη που όλοι αυτοί παρέχουν στην ισραηλινή κυβέρνηση.
Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη, συμμετέχει με εκπροσώπους της στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης μοιράζοντας υποσχέσεις κενές περιεχομένου την ίδια ώρα που υπογράφει κάθε είδους στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες με το Ισραήλ, όπως φέτος που υπέγραψε με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ιταλία κοινή διακήρυξη για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, γνωστού ως "EAST MED".
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό, όλους όσοι στηρίζουν τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απαιτώντας μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος εδώ και τώρα, έτσι ώστε η Νάκμπα να παραμείνει στην ιστορία του λαού της Παλαιστίνης μια απλή επέτειος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: