Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει το ΥΠ.ΕΞ. και την Πρεσβεία του Ισραήλ

Δελτίο Τύπου
Καταγγελία

          Όπως είναι γνωστό η ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς το υπουργείο εξωτερικών και την πρεσβεία του Ισραήλ απαίτησαν την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ για ανθρώπινες συνθήκες και την άμεση απελευθέρωσή τους.
          Ζήτησαν να επισκεφθούν τις φυλακές. Το Υπουργείο απάντησε ότι «δεν έχει αρμοδιότητα». Για τέτοιο σοβαρό ζήτημα κανείς δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ.  
Η κυβέρνηση του Ισραήλ δια της Πρεσβείας απάντησαν προκλητικά, απαγορεύοντας την επίσκεψη της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ στους αγωνιστές Παλαιστίνιους.

          Το ταξικό εργατικό κίνημα τονίζει ότι είναι δικαίωμά του να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους τρόπους για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους. Θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση της Ισραηλινής Πρεσβείας. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα για την άμεση απελευθέρωση των Παλαιστινίων.
16/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: