Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Με μεγάλη εκδήλωση σήμερα συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση από κοινού με την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο 27 Μάη, συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). 

Η εκδήλωση θα γίνει στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 7 μ.μ., για να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς πείνας και στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας για τον Μαρουάν Μπαργούτι, ένας από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους αγωνιστές και ηγέτες του παλαιστινιακού λαού, έγκλειστος στις ισραηλινές φυλακές και απεργός πείνας.
Η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης θα στηρίξουν το Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιούνη, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη.
Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που αποφασίστηκε σε μαζική σύσκεψη φορέων και εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτού έγινε η Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 21 Μάη από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, με κατάληξη το Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο) και ο  Αγώνας Δρόμου, το Σάββατο 20 Μάη, από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: