Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

«ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 20 Μαΐου 2017 4 – 6 μ.μ. στο Hyatt Θεσσαλονίκης

 Μία πολύ σπουδαία και μοναδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Hotel Thessaloniki,  το Σάββατο 20 Μαΐου  2017,   από τις 4-6 το απόγευμα, στις αίθουσες Επίδαυρος Ι – ΙΙ με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, στα πλαίσια του τριήμερου MONEY SHOW (19-21 Μαϊου 2017), που διοργανώνει το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Το Money Show αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός της Θεσσαλονίκης χάρη στις οργανωτικές καινοτομίες και τις συμμετοχές που δρομολογούνται.
q  Κορυφαίες προσωπικότητες της εθνικής οικονομίας και του επιχειρείν
q  Σημαντικές ομιλίες για τις οικονομικές εξελίξεις
q  Παρουσιάσεις καινοτόμων και αναπτυξιακών εταιρικών δράσεων
q  Συνεδριακές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου
Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα forum ανοιχτό και χρήσιμο σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, επιστημονικό δυναμικό και φοιτητές.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη και οργάνωση του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων το Σάββατο 20 Μαϊου το απόγευμα από τις 4 έως 6 στις αίθουσες Επίδαυρος Ι – ΙΙ, και έχει θέμα "ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ", θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες με γνώση στο αντικείμενο. (Βουλευτές, Πανεπιστημιακοί, Τραπεζικοί, Αυτοδιοικητικοί, Επιχειρηματίες, Εκπαιδευτικοί, Δημοσιογράφοι, Οικονομολόγοι κ.α.)
Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:
·      Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής με θέμα «"Ελλάδα - Ιταλία: Τα δομικά προβλήματα της ανάπτυξης και η επόμενη μέρα».
·      Θεόδωρος Παραστατίδης, Βουλευτής
·      Παύλος Νεράντζης, δημοσιογράφος, π. διευθυντής ΕΡΤ3, ανταποκριτής στην Ελλάδα της ιταλικής εφημερίδας Il Manifesto, με θέμα «Τα ελληνικά και ιταλικά ΜΜΕ απέναντι στην προσφυγική κρίση - Η Χάρτα της Ειδομένης και η Χάρτα της Ρώμης»
·      Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, με θέμα «Ελλάδα  - Ιταλία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
·      Χρήστος Σαραντόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμος Πρόξενος Ιταλίας, με θέμα: Οικονομικές και Εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στην περίοδο της κρίσης.
·      Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, με θέμα: Το Ελληνικό Πνεύμα στην Ιταλία,
·      και άλλοι.
Επίσης, σημαντικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Μάνος Κόνσολας.
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος – πολιτική αναλύτρια Μάρα Τοπαρλάκη
Στην εκδήλωση αυτή , θα υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Νότιο Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές εμπειρίες Ελλάδας και Ιταλίας, τα κοινά προβλήματα και την κοινή αγωνία για το Αύριο.
            Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Επιχειρηματίες, Τραπεζικοί, Συνταγματολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και Τραπεζών, δημοσιογράφοι κ.α., θα δώσουν το παρόν σε μια συζήτηση, που θα έχει ως κοινό παρονομαστή τις Ελληνοϊταλικές σχέσεις, τις ομοιότητες και διαφορές.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προοπτική ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και της σύσφιξης ακόμη περισσότερο των Ελληνοϊταλικών σχέσεων (οικονομικών, εμπορικών, Εκπαιδευτικών, πολιτιστικών).
Πάνω από 50.000 Έλληνες και Ελληνίδες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική κουλτούρα και παιδεία, διακρίνονται σε πολλούς τομείς της Δημόσιας και Ιδιωτικής ζωής της χώρας μας.
Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος αποτελεί πια ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης, δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων Επιστημόνων στην διαμόρφωση μιας άλλης αισθητικής αντίληψης στην Ελληνική κοινωνία.
Οι Έλληνες που σπούδασαν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, αποτελούν ένα αξιόλογο επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου μαζί με τους συνεργάτες του, για  τριάντα (30) περίπου χρόνια δίνουν μια πολλαπλή μάχη σε πολλά επίπεδα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, για την ενίσχυση αυτών των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας- Ιταλίας.
Ιδιαίτερα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο που δημιουργήθηκε και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν, έχει δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας αλλά και προοπτικής μεταξύ των δύο λαών σε πολλούς τομείς.
Προσκαλούνται όλοι οι ιταλοσπουδαγμένοι, αλλά και οι φίλοι της Ιταλίας να δώσουν το παρόν σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου MONEY SHOW το Σάββατο 20 Μαϊου 2017 στις 4 μ.μ στο Hyatt Regency Hotel Thessaloniki.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Προέδρου Νίκου Ευθυμιάδη
6944442532, 2441075440 και στο email: nke@otenet.gr,
της αντιπροέδρου Έλενας Αγγελούση 6974577027,
του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καπετάνου 6977617189

και του Ειδικού Γραμματέα Κώστα Γκαλιμάνη 6945499736

Δεν υπάρχουν σχόλια: