Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Οχι στην έξωση του Σχολείου Αναπήρων από την ΕΛΕΠΑΠ

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Ιωαννίνων
Την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων να πετάξει στο δρόμο το Δημοτικό Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών (ΣΑΠ) που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».
Η ΑΣΕ θυμίζει πως «την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον), το πρόβλημα στα Ειδικά Σχολεία πανελλαδικά και στα Γιάννενα είναι οξυμένο σε τραγικό βαθμό. Παρ' όλα αυτά, ΕΕ, κυβερνήσεις, Περιφέρεια και δήμος δεν έχουν σχεδιάσει, προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ούτε ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο νομό Ιωαννίνων. Δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τη βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών των δημόσιων μονάδων Ειδικής Αγωγής. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στη διάλυση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής (...) Αντίθετα, σε όλους τους τομείς της Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας χρηματοδοτούνται, ενισχύονται με κονδύλια, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα κάθε λογής ΜΚΟ και "φιλανθρωπικές οργανώσεις"».
Η ΑΣΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η ΕΛΕΠΑΠ συγκροτήθηκε, ανέπτυξε τις υποδομές και εξοπλίστηκε με μηχανήματα υποστήριξης ΑμεΑ μέσω ΕΣΠΑ. Δηλαδή με κρατικό χρήμα, ενώ μέσα στη συμφωνία λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων περιλαμβανόταν και η λειτουργία του δημόσιου ΣΑΠ που τώρα επιχειρεί να διώξει», αναφέρει η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και τις οικογένειες των παιδιών να μην επιτρέψουν την έξωση και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: